Liverpool er i samtaler med PSV om Cody Gakpo

Samtalene mellom Liverpool og PSV skal være kommet langt.

Paul Joyce i The Times melder at Liverpool ønsker seg Cody Gakpo, og diskusjonene med PSV Eindhoven skal være kommet langt.

Manchester United jakter også den nederlandske landslagspilleren, men Liverpool vil nå forsøke å komme rivalen fra Salford i forkjøpet.

Joyce opplyser at forhandlingene med PSV om angriperen er kommet langt i løpet av de siste par døgnene, og dersom en overgang går i boks vil det styrke Jürgen Klopps angrepsrekke i en periode der Liverpool sliter med langtidsskader på Luis Diaz og Diogo Jota. PSV verdsetter spilleren til mellom 45 og 50 millioner pund. 

Tiltenkt en rolle på venstresiden

23-åringen spiller ute til venstre, og er dermed en naturlig konkurrent til Diaz og Jota om en plass på laget i fremtiden. Chris Bascombe i Telegraph skriver at Gakpo er tiltenkt å spille ute til venstre i angrepstrioen til Jürgen Klopp, og at han da vil styrke angrepsrekka og kan spille sammen med Mohamed Salah og Darwin Nunez, og Roberto Firmino når han blir skadefri igjen.

Gakpo spilte for Nederland under VM, hvor han gjorde tre mål på fem kamper før hollenderne røk ut for Argentina i kvartfinalen.

Joyce skriver at Liverpool nå går inn med hud og hår for å sikre seg Champions League-spill neste sesong. 

Etter 3-1-seieren over Aston Villa hintet Jürgen Klopp om at det kunne komme forsterkninger i angrepsrekka i januar:

– Vi har to langtidsskader i angrepsrekka. Sist januar hentet vi inn Luis Diaz, noe som var til stor hjelp i andre halvdel av sesongen. Om vi skal gjøre noe lignende denne gangen? Det slo positivt ut i fjor, så hvorfor ikke?

Diaz vil være ute til mars etter en kneoperasjon, etter et tilbakefall i rehabiliteringen etter en kneskade han pådro seg i oktober. Jota vil også være ute en god stund til etter en skade han fikk i baksiden av den ene leggen i oktober.

Ni mål og tolv målgivende på 14 ligakamper

Mediene har rapportert at Manchester United har ledet kampen om Gakpo, som har scoret ni mål og slått tolv målgivende pasninger på 14 Eredivisie-kamper for PSV denne sesongen. Interessen fra United har fått Liverpool til å agere, akkurat på samme måte som da de overrumplet Tottenham da de signerte Luis Diaz fra Porto for ett år siden.

Ligaleder Arsenal har også vist interesse for nederlenderen etter at Gabriel Jesus ble langtidsskadet med en kneskade som krevde operasjon, da han spilte for Brasil i VM.

PSV ønsket opprinnelig å beholde Gakpo ut sesongen, men trener Ruud van Nistelrooy innser at det blir vanskelig med den interessen som er for hans spiller akkurat nå.

– Dersom jeg har et valg, vil jeg foretrekke at vi venter til sommeren, men det kan skje nå. Det kommer et punkt der du ikke kan si nei lenger, siteres Van Nistelrooy av The Times.

– Han fortjener dette på grunn av måten han har oppført seg på, og hvordan han har fortsatt å jobbe og prestere, legger den tidligere Manchester United-spilleren til.

Kan komme til å koste inntil 50 millioner pund

Neil Jones i Goal.com hevder at Liverpool er villige til å betale 37 millioner pund nå for Gakpo, og at Anfield-klubben har kommet med et tilbud der overgangssummen kan stige til 50 millioner pund. Jones skriver at Liverpool håper å slå Manchester United i kampen om nederlenderens gunst.

Jones skriver at en overgang for Gakpo kan bli fullført så snart transfervinduet åpner senere denne uken.

David Ornstein i The Athletic melder at Liverpool ser ut til å ha overtatt som favoritter til å sikre seg en av Europas mest ettertraktede unge spillere. Han melder at Liverpool har et meget godt forhold til Gakpos representanter SEG, som også representerer Manchester City-manager Pep Guardiola og Manchester United-manager Erik ten Hag.