Nunez bommer på gigasjansene. Likevel elsker jeg ham!

Skal man hylle eller slakte Darwin Nunez etter prestasjonen mot Aston Villa?

Aston Villa – Liverpool 1–3: Liverpool vartet opp med en gavepakke av press-spill, magiske pasninger og spillere tilbake i slag i de første 45 minuttene på boxing day.

Intensiteten og energien var tilbake slik vi ønsker å se det. Merkelappen «Intensitet er vår identitet» var igjen skrevet over troppen. I en omgang var det Liverpool vi har blitt vant med de siste årene tilbake på banen. Dessverre minnet innledningen på andre omgang litt for mye om Liverpool denne sesongen, der ting sjelden holder seg stabilt bra gjennom en hel kamp og der det kunne ha røket.

Det er med andre ord ingen grunn til å friskmelde Liverpool helt ennå, men det var likevel mange positive ting å ta med seg fra denne kampen.

Sprudlende Trent

Trent Alexander-Arnold fikk ta det roligere enn han ønsket i VM, og sprudlet da han var tilbake for Liverpool.

Det var spesielt gledelig å se flere spillere tilbake til sitt gode, gamle, jeg. Ikke minst gjelder det Trent Alexander-Arnold som knapt satte en fot feil i første omgang, og var tredje sist på begge målene.

Først satte han opp Andy Robertson med en utsøkt utsidepasning, som Robertson selv serverte med utsiden perfekt til Mohamed Salah på det første målet. Så la Trent corneren som Salah la igjen til Virgil van Dijk på Liverpools andre mål. Når du legger til en rekke varianter til både Nunez, Robertson og Oxlade-Chambarlain, virket Alexander-Arnolds føtter igjen å kunne skape magi for Liverpool. Det er svært gode nyheter foran andre del av sesongen!

Trent hadde både flest ballberøringer, flest pasninger og var den som vant ballen oftest i den første omgangen.

Historisk pasning og mål

Og vi skal ikke glemme backkollega Robertson helt heller, for den pasningen til Salah var slett ingen parentes i denne kampen.

Andy Robertson er nå den forsvarsspilleren med flest assist i Premier League-historien.

Det var en historisk pasning, som førte skotten opp på 54 assist i serien. Han er dermed den forsvarsspiller i Premier League-historien med flest målgivende pasninger, og passerte Leighton Baines som stoppet på 53 assist på 420 kamper. Robertson har klart det på 231 kamper. Rekorden vil nok kanskje en gang i framtiden overtas av lagkamerat Trent Alexander-Arnold, som står på 45.

Vi kan jo også i denne statistikk-delen ta med oss at Mohamed Salah nå har 125 mål og 50 assist i Premier League, kun Steven Gerrard har klart over 50 mål og assist tidligere. Han hadde 120 mål og 92 assist.

Den egyptiske kongen står nå også likt med sir King Kenny på antall scoringer i Liverpool med 172!

Det kunne fort blitt enda flere, som da han løp fra hele Villa-forsvaret som desperat forsøkte å få tak på ham uten å lykkes å få tak i verken drakt eller kroppsdeler. Dessverre gikk ikke den avslutningen i mål.

Darwin-dilemmaet

Mens det var veldig mange positive fortegn, var det andre det er vanskeligere å plassere. Det gjelder ikke minst Darwin Nunez.

Nok en misbrukt sjanse fra Darwin Nunez.

Sommerens storkjøp er på ingen måte anonym. Heller det omvendte – man ser ham hele tiden.

Jeg klarer ikke helt bestemme meg for om jeg er skuffet over alle de store sjansene han bommer på, eller om jeg skal være imponert over hvor mye han skaper.

Fasiten er at han bommet på fire gedigne sjanser! Likevel kan jeg ikke annet enn å elske ham.

Liverpool.nos spillerbørs etter kampen endte han på 7 på skalaen fra 1 til 10. Den er det nok delte meninger om. Selv støtter jeg den karakteren og gir ham for innsatsen, hvor mye involvert han er, hvor mye han skaper på egenhånd og hvor mye rom han lager for andre spillere. Men hadde denne kampen endt i et poengtap, ville nok skuffelsen over sjanseløsningen dratt helhetsinntrykket kraftig ned på rekordkjøpet.

Nunez tar mange gode valg, men også altfor mange svake beslutninger. Det startet med overhoppet på det perfekte innlegget fra Alex Oxlade-Chamberlain før minuttet var spilt, fortsatte med å gå for mye i offside, og ellers handler det om å beholde roen i avslutningsøyeblikket, for alt er nær perfeksjon fram til da.

Nunez virker uovervinnelig fram til skuddet går, og trenger nok å få føle litt på å sette de store sjansene før det for alvor vil komme en ketchupeffekt fra den tidligere Benfica-spissen.

Men han får sjanser fordi han skaper dem selv. Forhåpentligvis får vi snart se flere av de sjansene på måltavla også. For Liverpool bør klare å drepe flere kamper tidligere med alt det som skapes, og der virker Nunez å være en nøkkelbrikke.

Kanskje skal han lære litt av en enda yngre spiller som entret banen etter 79 minutter. To minutter seinere plukket 18 år gamle Stefan Bajcetic opp returen fra nok en store Nunez-sjanse på sin første berøring med ballen. Kaldt og rolig tar han med seg ballen istedenfor å smelle til på direkten, og plasserer ballen i nettet.

Selv om det var varierende og Villa kom til for mange sjanser, var 3–1 akkurat den restarten vi trengte denne sesongen. Det Liverpool har fokusert mest på i pausen, nemlig press-spillet satt mye bedre igjen nå og mye av energien var tilbake.

Det er i hvert fall gledelig i starten på en veldig tøff periode for Liverpool.