Dette er detaljene i Gakpo-avtalen

Liverpool overrasket alle, og tok innersvingen både på Manchester United og Chelsea.

Før Liverpool-supporterne hadde rukket å fordøye den flotte 3-1-seieren over Aston Villa på Boxing Day tikket det inn spennende opplysninger fra Paul Joyce i The Times om at Liverpool hadde kommet langt i samtaler med PSV Eindhoven om en overgang for den 23 år gamle angrepsspilleren Cody Gakpo.

Det tok ikke lang tid før det som kan krype å gå av pålitelige journalister i Liverpool-sammenheng meldte det samme, og bare en time senere bekreftet PSV Eindhoven at klubbene var blitt enige, og at venstrevingen umiddelbart reiser til England for å gjennomføre den medisinske testen og fullføre alle formaliteter rundt overgangen.

Seksårskontrakt og overgangssum på 37 millioner pund

Nå melder transferguru Fabrizio Romano på Twitter at Gakpo er blitt enig med Liverpool om en seksårskontrakt frem til juni 2028, noe som er samme kontraktslengde som Darwin Nunez signerte med Anfield-klubben i sommer. 

Romano melder også at partene er blitt enige om alle klausuler.

PSV Eindhoven er garantert en overgangssum på 37 millioner pund, ifølge ham.

Det samme melder James Pearce i The Athletic. Overgangssummen kan maksimalt stige til 44 millioner pund dersom alle spiller- og klubbklausuler slår inn, meldte Neil Jones i Goal.com sent 2. juledag.

Tok innersvingen på Manchester United og Chelsea

Det som gjør overgangen til enda søtere musikk i Liverpool-supporternes ører er at Anfield-klubben snøt erkerival Manchester United så til de grader for denne overgangen. Før kampstart på Villa Park tikket det inn meldinger om at United hadde innledet samtaler med PSV, og ble regnet som favoritter til å sikre seg Gakpo. Liverpool ble nærmest nevnt som en parantes i den forbindelse.

David Ornstein i The Athletic slår da også fast at både Manchester United og Chelsea ville ha Gakpo, men melder at det var spilleren selv som valgte Liverpool. Manchester United hadde startet samtaler med PSV Eindhoven, men hadde ikke kommet med noe bud, og Liverpool benyttet sjansen til å ta innsersvingen på sine rivaler fra Salford, opplyser han.

Pearce mener at Gakpos ankomst vil gi Liverpools angrepsrekke en sårt tiltrengt injeksjon av kvalitet. Nederlenderen har vært på Liverpools ønskeliste siden i sommer, og Athletic-journalisten opplyser at det var interessen fra andre klubber og PSV sin villighet til å selge, samt skadene til Luis Diaz og Diogo Jota, som førte til at Liverpool handlet så raskt.