Spår Gakpo-debut i FA-cupen

Cody Gakpo skal ifølge rapportene gjennomføre hoveddelen av den medisinske testen i dag.

Mannen som var først ute med nyheten om at Cody Gakpo var på vei til Liverpool, Paul Joyce i The Times, skriver at Cody Gakpo vil sitte på tribunen når Liverpool er vertskap for Leicester fredag kveld, og spår at nederlenderen vil få sin Liverpool-debut i FA-cupkampen mot Wolverhampton den 7. januar. Joyce regner dermed med at Gakpo ikke er aktuell for bortekampen mot Brentford mandag 2. januar.

«Gakpo vil antagelig bli klar i tide til bortekampen mot Brentford kommende mandag, men han begynte først å trene igjen i slutten av forrige uke etter hatt noen fridager etter spill i VM, så tredje runde i FA-cupen mot Wolverhampton på Anfield virker en mer realistisk dato for debuten», skriver Joyce.

Van Dijk debuterte også i FA-cupen

For de som husker fem år tilbake i tid, så debuterte Gakpos landsmann, Virgil van Dijk, også i FA-cupen da han kom til Liverpool i januarvinduet den gangen. Motstander i midtstopperens debut var byrival Everton, og nederlenderen ble like godt matchvinner da han raget høyest i lufta på en corner fra Alex Oxlade-Chamberlain, og headet ballen i mål bak Jordan Pickford. 

Gakpo skal ifølge Fabrizio Romano gjennom hoveddelen av den medisinske testen på Merseyside onsdag ettermiddag.

Joyce skriver at Gakpo opprinnelig var et transfermål for Liverpool til sommeren, men da Manchester United begynte å sirkle rundt spilleren, bestemte Liverpool seg for å fremskynde sine planer, og forhandlingene mellom sportsdirektør Julian Ward og hans kollega i PSV, Marcel Brands, gikk som smurt 1. juledag.