– Gjennom VM-pausen ventet jeg bare på å komme tilbake og slå rekorden

Liverpools venstreback klarte ikke skjule stoltheten over hans nye Premier League-rekord.

Andy Robertson struttet av energi på Boxing Day da Premier League var tilbake etter VM-avbrekket. Skotten var sentral med målgivende til Salahs åpningsmål, og kunne også hatt flere målgivende i kampen.

I et intervju med Liverpools hjemmeside forteller han om den solide forestillingen på en vanskelig bortearena. 

Viktig kamp etter avbrekket

– Det var perfekt for oss. Borteformen vår har ikke vært god nok denne sesongen. Vi fikk et godt resultat mot Tottenham før avbrekket og det var viktig å følge opp det. 

– Dette er et vanskelig sted å komme - spesielt med ny manager og en veldig god stall - så det var viktige tre poeng for oss, forklarer skotten. 

28-åringen sier laget var klar over at den andre omgangen kom til å bli annerledes enn den første, og at laget måtte grave dypt for å ta alle tre poengene. 

– Den første omgangen kunne ikke ha gått så mye bedre for oss. Vi dominerte kampen, skapte noen store sjanser og kunne ha ledet med flere mål. Vi visste at de kom til å reagere og komme ut mer offensivt etter pausen, og det gjorde de også. 

– Det var åpenbart en tung start på den andre omgangen å slippe inn, og det gjorde det interessant. Vi måtte grave dypt, som man noen ganger må gjøre, spesielt på bortebane. 

– Til slutt tok vi dem på en overgang og det var briljant for Stefan. Han har vært rundt førstelaget en stund og har virkelig tatt steget. Han var briljant da han kom på. 

Tok assistrekord

Etter å ha tangert Leighton Baines 53 målgivende pasninger før VM-pausen tok Robertson selv rekorden etter hans målgivende til Mo Salah på Boxing Day.

– Backrollen har utviklet seg mye og nå handler det mer om å angripe samtidig som man skal forsvare. 

– Jeg tangerte rekorden like før pausen, og gjennom VM-pausen ventet jeg bare på å komme tilbake og slå rekorden. Jeg er ikke så opptatt av individuelle priser, men det er alltid kjekt å se seg selv i toppen i Premier League-statistikken, avslutter han om milepælen. 

Se den målgivende pasningen som sikret rekorden her: