Ble byttet inn for å trygge inn seieren, men gjorde det på uventet vis - slik forklarer Stefan Bajcetic det overraskende målet

Å bytte inn Bajcetic bare 15 minutter før full tid skulle vise seg å være et sjakktrekk av Liverpools trenerteam.

Da Stefan Bajcetic ble byttet inn i det 79. spilleminutt mot Aston Villa på Boxing Day, synes nok de fleste supportere at det fremsto som et risikabelt bytte som kunne koste Liverpool viktige tre poeng. Den antakelsen skulle vise seg å stemme dårlig. 

Kun et par minutter etterpå sendte Joe Gomez spissen Darwin Nunez på en av sine mange løpeturer. Bajcetic var fortsatt bak midtstreken og så ikke ut til å ha et potensielt mål i bakhodet. 

Men da Robin Olsen parerte Nunez innlegg ut i feltet var plutselig spanjolen helt oppe i 16-meteren, og med den største ro passerte han målvakten og skjøt ballen mellom beina på Tyrone Mings og i nettmaskene. 

I et intervju med Liverpools hjemmeside forklarer 18-åringen det eventyrlige innhoppet. 

Løpe og forsvare var oppgaven

– Utrolig! Da jeg kom på banen prøvde jeg bare å løpe og forsvare, det var arbeidsoppgaven min, innleder han i intervjuet. 

Bajcetic skal ha blitt overrasket da ballen datt hans vei etter Nunez innlegg. 

– Da jeg så Darwin gå på løpet tenkte jeg «ok, der må jeg være». Ballen endte hos meg, og jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre - jeg er ikke vant med å score mål!

– Jeg så langpasningen, og vet hvor rask Darwin er og hvor god han er, og visste at han kom til å skape noe med ballen. Så jeg kom meg bare inn i boksen, fikk ballen og scoret. 

Se Stefan Bajcetics gjøre 3-1 mot Aston Villa:

Stolt øyeblikk

Etter scoringen visste han ikke hvordan han skulle reagere, men tankene gikk tilbake på alt arbeidet han har lagt inn siden overgangen fra Celta Vigos akademi for to år siden. 

– Jeg visste ikke hvordan jeg skulle reagere. Jeg tenkte bare på all innsatsen jeg har lagt inn, hvordan jeg flyttet fra Spania da jeg fortsatt var veldig ung og selv om det var tøft har det begynt å gi resultater nå. 

Nå håper den spanske midtbanespilleren å få mer spilletid på en Liverpool-midtbane som fortsatt er utsatt for skader.