Ung trio høyaktuelle for City-kampen

Treningsbildene fra AXA Traning Centre mandag tyder på at Liverpool prioriterer Carabao Cup-kampen mot City fremfor FA Youth Cup for juniortrio.

Etter tolv dager på treningsleir i Dubai var Liverpool-troppen tilbake i vante omgivelser ved AXA Training Centre mandag. Der startet forberedelsene til torsdagens ligacupkamp mot Manchester City på Etihad stadium.

Det faktum at VM-kvartfinalistene Alisson Becker, Fabinho, Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold var tilbake i trening med troppen stjal mye av oppmerksomheten, men det er også verdt å merke seg at en trio av unggutter trolig vil være med i troppen mot City selv om Liverpools juniorlag skal spille mot Bournemouth i FA Youth Cup samme kveld.

Ben Doak, Stefan Bajcetic og Bobby Clark trente alle for fullt sammen med seniorene. Trioen gjorde seg også positivt bemerket under treningskampene i Dubai, der Doak og Clark markerte seg med målgivende pasninger til Darwin Nunez i treningskampen mot AC Milan, som Liverpool vant 4-1. 

Liverpool Echo mener at alt tyder på at denne trioen også vil bli en del av troppen mot City torsdag kveld, selv om juniorlaget altså skal spille cupkamp mot Bournemouth. Den fjerde unggutt, midtstopperen Jarrell Quansah, deltok også på førstelagets trening i dag.

LØP UTENDØRS: Kaide Gordon sammen med fitnesstrener David Rydings på AXA Traning Centre mandag.

LØP UTENDØRS: Kaide Gordon sammen med fitnesstrener David Rydings på AXA Traning Centre mandag.

Midtbanespiller manglet, da langtidsskadet unggutt løp ute

En som fortsatt ikke er tilbake i trening er Curtis Jones. Han var ikke å se på treningsfeltet i Kirkby mandag. 

Jones var med Liverpool til Dubai, men isteden for å trene sammen med sine lagkamerater ble han den 7. desember avbildet løpende sammen med fitnesstrener Dr David Rydings. Etter den datoen har ikke 21-åringen vært avbildet i noen av treningsøktene. Jones var ikke i troppen til Liverpools to siste kamper før VM-pausen, mot Derby og Southampton. Han har slitt med et stressbrudd i den ene leggen i hele høst.

En som virker å være på riktig vei er Kaide Gordon, som løp utendørs sammen med nevnte Rydings i dag. Unggutten har slitt med et bekkenproblem i lang tid, og har ikke spilt kamp siden men match i Premier League 2 mot Leeds United i februar. Bekkenproblemene skal skyldes tenåringens hurige fysiske vekst.

Manchester City - Liverpool i ligacupens 4. runde spilles på Etihad torsdag 22. desember klokken 21.00, og blir sendt direkte på V sport 1 og Viaplay