– Han er en skotsk Wayne Rooney

Ben Doaks tidligere trener Tommy McIntyre er ikke overrasket over Ben Doaks prestasjoner i Liverpool-drakten.

Det kan se ut til at Jürgen Klopp og Liverpool virkelig har funnet et stort talent i Ben Doak. 17-åringen fylte år tidligere i høst, men til tross for sin unge alder har skotten vist at han kan være en del av de rødes førstelagstropp allerede denne sesongen.

I de siste to ukene har kantspilleren vært på treningsleir i Dubai, og det vil ikke være overraskende om han får en plass på Klopps benk mot Manchester City på torsdag.

Tommy McIntyre, som var en del av Celtics akademi fra 2009 til i sommer kjenner Doak bedre enn de aller fleste. Han er ikke overrasket over hvor fort 17-åringen har blitt populær på Anfield.

– Han er så spennende fordi han er en spiller som får supporterne opp fra setene. Han har et voldsomt tempo og kan gå forbi folk og legge inn. Det skapes alltid sjanser, og han kan avslutte selv også, forteller han til BBC.

I SKOTTLAND: Ben Doak startet sin profesjonelle karriere i Celtic.

I SKOTTLAND: Ben Doak startet sin profesjonelle karriere i Celtic.

Den 9. november fikk Doak sin Liverpool-debut, få måneder etter overgangen fra Celtic i sommer. Mange var spente på hva den kortvokste kantspilleren kunne få til mot en litt svakere motstander, og det er heller tvilsomt om noen ble skuffet over hva de så.

I løpet hans 17 minutter på banen løp unggutten i stykker Derbys venstreback ved flere anledninger, og han var Liverpools farligste spiller i det siste kvarteret. 

– For en så ung spiller er det bra å ha det mentale på plass. Han har en ekte vinnermentalitet, og du kunne se det på måten han spilte på. Han var en fryd å jobbe med, fortsetter McIntyre.

Følte seg velkommen i Liverpool

Ben Doak startet karrieren hos sin lokale klubb Dalry Rovers før han reiste videre til Ayr og deretter Celtic. Da fikk McIntyre sitt første bekjentskap med unggutten. Den tidligere Celtic-treneren avslører at skottene ville gå langt for å hindre ham i å reise til Liverpool.

– Celtic gjorde sitt ytterste for å beholde ham. De ga ham den plattformen for å opptre på den store scenen, men det var til syvende og sist hans egen avgjørelse (å forlate Celtic).

Kantspilleren viste så gode takter i Skottland at han fikk være med på benken mot St. Johnstone, like etter han fylte 16 år. Det skapte et problem for McIntyre, som gjerne ville bruken ham på B-laget.

PÅ BANEN: Ben Doak kom innpå som innbytter i 4-1 seieren over Milan. Skotten leverte en assist til Darwin Nunez.

PÅ BANEN: Ben Doak kom innpå som innbytter i 4-1 seieren over Milan. Skotten leverte en assist til Darwin Nunez.

– Han ble alltid sett på som et stort talent. Det var bare alderen som hindret meg i å bruke ham tidligere, siden du må være 16 år, sier treneren.

I fjorårssesongen var Doak på besøk hos Liverpool, før han til slutt bestemte seg for å ta karrieren videre til Merseyside.

– Da Ben dro ned for å besøke Liverpool sa Klopp: «Ah, Ben, jeg har sett hva du kan». Han følte seg velkommen med en gang.

Helt på tampen av intervjuet valgte McIntyre å sammenligne Doak med en av Englands aller beste spillere gjennom tidene.

– Han er en skotsk Wayne Rooney. Det var det jeg sa i Celtic, og jeg har aldri sett noe lignende som Ben (Doak).