Endelig kan vi se frem til en Liverpool-kamp igjen

VM-pausen er omsider over.

VM-pausen har kanskje føltes kort for noen, og lang for andre, men om fire dager er de røde tilbake i aksjon i en offisiell kamp.

På torsdag venter nemlig Manchester City og Pep Guardiola for Jürgen Klopps mannskap, og tyskeren er nok veldig klar for å komme i gang med sesongen igjen etter en tung og vanskelig høst.

De røde fra Merseyside avsluttet den første halvdelen av sesongen den 12. november med å vinne 3-1 over Southampton etter scoringer av Roberto Firmino, og to av Darwin Nunez i den første omgangen. 

Mye har skjedd siden den kampen, og det må vel være lov å håpe på at Liverpool endelig skal slå tilbake og vise sitt gamle jeg igjen fra og med torsdag kveld.

SCORET: Roberto Firmino og Darwin Nunez gjorde målene på Anfield da Liverpool spilte sin siste kamp før VM-pausen.

SCORET: Roberto Firmino og Darwin Nunez gjorde målene på Anfield da Liverpool spilte sin siste kamp før VM-pausen.

Det nærmer seg

I løpet av den siste drøye måneden har flere av Klopps spillere deltatt i VM, mens andre har hatt ferie. Kostas Tsimikas og Harvey Elliott tilbrakte perioden på Maldivene, mens Henderson, Nunez og resten av klubbens mesterskapsspillere kjempet om edelt metall i Qatar.

Til slutt endte ingen Liverpool-spillere opp med å vinne den gjeve pokalen, men Ibrahima Konate var nærmest, selv om franskmannen måtte se sitt land tape finalen mot Argentina og Lionel Messi.

Men nok om det, for nå skal alt handle om de røde igjen frem til juni.

I de to siste ukene har Jürgen Klopp og hans tropp spilt to kamper på treningsleir i Dubai, noe som har endt i et 1-3 tap mot Lyon, og en 4-1 seier mot AC Milan. Flere spillere har kommet tilbake fra skade, og troppen ser bredere ut nå enn da Southampton ble sendt hjem fra Anfield med null poeng i midten av november.

Ligacupens neste runde venter på torsdag, før Premier League starter opp igjen på Boxing Day. Real Madrid venter i Champions League-sluttspillet, og Wolverhampton skal møtes i FA Cupen. Det er mye å se frem til, og denne uken er det endelig i gang igjen!

KLAR: Joel Matip er en av flere Liverpool-spillere som er klar igjen etter en vanskelig og skadeplaget høstsesong.

KLAR: Joel Matip er en av flere Liverpool-spillere som er klar igjen etter en vanskelig og skadeplaget høstsesong.

Kamper på løpende bånd

Denne uken starter den tunge juleperioden for Premier League-lagene, men kanskje den blir enklere å håndtere denne sesongen med tanke på den lange pausen som nettopp er avsluttet?

På torsdag venter et Manchester City-lag, som mangler flere av sine beste spillere, på Etihad i den neste runden i ligacupen. Fire dager senere står det en ny bortekamp for tur når Aston Villa, med Unai Emery i sjefstolen, venter på Boxing Day.

De røde har også en kamp til før vi skriver 2023 i kalenderen, men det er heldigvis en hjemmekamp. Den 30. desember kommer Brendan Rodgers og Leicester på besøk til Anfield i en ny seriekamp, før det blir en tur til Brentford den 2. januar i nyttårsrunden.

Det blir tungt, men mange av Liverpools spillere, og kanskje spesielt de som ikke har spilt mesterskap, gleder seg nok enormt til å komme i gang igjen. Det gjelder nok for supporterne også, og i julen er det mye å se frem til med røde øyne.

– Jeg har aldri sett Jürgen så bestemt før. Det var han eller ingen