– Jeg har aldri sett Jürgen så bestemt før. Det var han eller ingen

I boken sin deler Pep Lijnders historien om da Liverpool gikk for Virgil van Dijk.

Det begynner å nærme seg fem år siden den noe overraskende meldingen kom i julen 2017 om at Liverpool og Southampton hadde blitt enig om en overgang for Virgil van Dijk.

Overgangssummen var på svimlende 75 millioner pund – det dyreste noen gang for en midtstopper.

Det som var overraskende var timingen, og at det i det hele tatt skjedde 27. desember 2017 – etter at de røde 7. juni samme år ble nødt til å gå ut med en pressemelding der de trakk seg fra kampen om å kjøpe midtstopperen, beklaget til Southampton, og lovet å holde seg unna.

1. januar 2018 var van Dijk endelig rød – og det har vært en eneste lang suksesshistorie.

– Det er Virgil eller ingen

I Pep Lijnders sin bok «Intensity» som kom tidligere i høst, deler han historien om hva som foregikk bak kulissene sommeren 2017, da de røde fikk midtstopperens ja, men måtte sette kjøpet på hold.

Liverpool skal ha møtt midtstopperen i Blackpool, uten Southamptons tillatelse, og det gjorde at de ikke hadde noe annet valg enn å beklage og trekke seg helt tilbake.

«Jeg husker at jeg satt på kjøkkenet til Jürgen like før vi hadde en personlig samtale med Virgil. Jeg har aldri sett Jürgen så bestemt», skriver han i boken sin.

– Vi er nødt å få ham, Pep. Det er ham og ingen andre, skal Klopp ha sagt ifølge assistenten.

«Vi hadde bare en Plan A. Jürgen ville ikke tenke på noen Plan B. Vi var overbevist om at vi med ham kunne ta det neste steget som lag», skriver han i boken.

Blir det likt med Bellingham?

En kan også trekke paralleller til januar 2021, da de røde var på desperat stopperjakt. De ville ikke hente en spiller som kom i veien for den langsiktige planen som var Ibrahima Konaté, og valgte Ozan Kabak på lån og en billig løsing i Ben Davies, med blandet sportslig hell, men fikk til slutt sin mann.

Da Liverpool i sommer brukte veldig lang tid på å innse at de trengte en ekstra midtbanespiller, har seriøse journalister hevdet at grunnen til at de «kun» gikk for Arthur på lån, var fordi de ikke ønsket å gjøre et kjøp som kunne komme i veien for klubbens langsiktige plan om å kjøpe Jude Bellingham.

Nå kommer de røde til å få veldig stor kamp om signaturen til 19-åringen fra Manchester City og Real Madrid, men det blir fortsatt hevdet at de røde er favoritter til å sikre seg Borussia Dortmund-spilleren.

Det blir selvsagt bare spekulasjoner, men den innstillingen, og måten klubben har håndtert forsterkning av akkurat den posisjonen, kan mye tyde på at det også i denne saken er snakk om å kun gå for Plan A – så lenge det er mulig…

FØRSTEVALGET: Jude Bellingham er spilleren Liverpool vil ha når midtbanen skal forsterkes.

FØRSTEVALGET: Jude Bellingham er spilleren Liverpool vil ha når midtbanen skal forsterkes.