Van Dijk bommet på straffe, men Klopp sover trolig godt i natt

Mins fem av sju VM-spillere rekker Villa-kampen.

Nederland - Argentina 2-2 eeo 3-4 str:En magisk pasning fra Lionel Messi spilte fri Nahuel Molina, og Virgil van Dijk kom for sent til å forhindre at sistnevnte sendte Argentina i føringen ti minutter før pause i kvartfinalen mot Nederland.

Messi satte inn kampens andre mål på straffespark et drøyt kvarter før slutt, etter at Denzel Dumfries hadde felt Marcos Acuna i feltet, og da trodde nok mange at kvartfinalen var avgjort.

Men ikke innbytter Wout Weghorst.

Først headet han inn et reduseringsmål åtte minutter før slutt, da Louis van Gaal fikk betalt for å gjøre en formasjonsendring hvor han blant annet kjørte Virgil van Dijk opp i angrep sammen med Weghorst for så å få deres medspillere til å pumpe høye baller opp i Argentina-feltet. Plutselig var nederlenderne inne i kampen igjen.

Valset over Paredes

Et par minutter før full tid ble det tumulter og håndgemeng, der Virgil van Dijk virkelig stod opp for sine lagkamerater. Utrolig nok nøyde dommeren seg med et gult kort til Argentinas Leandro Paredes i en situasjon der det fort kunne ha vært delt ut både ett og to røde kort.

Dommeren la til ti minutter, og Nederland presset Argentina hardt i overtiden. På overtid av overtiden fikk de oransje et frispark i farlig posisjon, og de lykkes med en utrolig frekk variant der de rett og slett kopierte Argentinas frispark-trekk mot England i VM i 1998!

Den 197 cm høye Wout Weghorst ble tomålsscorer da han satte ballen lavt i mål, etter at den ble trillet inn i feltet til ham av en annen innbytter, Teun Koopmeiners. 

Nederland var så frekke at de kopierte denne:

Nederland hadde ingenting å by på i 80 minutter, men plutselig hadde de ekstraomganger!

Argentina presset hardt mot slutten av andre ekstraomgang, og seks minutter før ekstraomgangene var omme stod van Dijk akkurat der han skulle, da et knallhardt skudd fra Lautaro Martinez, som hadde god retning, traff ham i brystet og gikk til corner.

På overtid av overtiden sendte Enzo Fernandez et knallhardt skudd i stolpen, etter at Argentina hadde skapt sjanse på sjanse i andre ekstraomgang, men Nederland fikk sin straffespark-konkurranse.

Virgil van Dijk tok Nederlands første straffe, som ble reddet av Emiliano Martinez, og Nederland kom til kort fra ellevemetersmerket og tapte 4-3.

Minst fem av sju rekker Villa-kampen

Nederlands tap for Argentina betyr at fire av sju Liverpool-spillere er ute av VM, og minst en til vil ryke når alle kvartfinalene er ferdigspilt. Det er antagelig Jürgen Klopp ikke spesielt lei seg for. 

– Planen er å gi alle en uke ferie etter VM. Det betyr at ferien for noen av disse spillerne vil strekke seg inn i sesongen. Kvartfinalene blir viktige for Liverpool. Går spillerne til semifinalen vil de bli involvert i to kamper til, og det betyr at de blir lenge i VM, uttalte Klopp til Liverpoolfc.com tidligere i dag.

Dagens resultater i VM betyr at viktige brikker som Alisson Becker, Fabinho og Virgil van Dijk høyst sannsynlig vil være tilgjengelige når Liverpool spiller sin første ligakamp etter VM, mot Aston Villa på Villa Park 2. juledag.

Klopp vet også at Ibrahima Konate eller Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold vil sette kursen hjemover etter kvartfinalen mellom Frankrike og England i morgen kveld. Det betyr at Liverpool-manageren kan glise over å ha minst fem, og kanskje også seks av sju VM-spillere tilbake i tide til at de blir involvert på Villa Park.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.