– Problemet er hva du skal gjøre med spillerne som blir lenge i VM

Jürgen Klopp hinter om at Fabinho og Alisson, pluss de øvrige spillerne som fortsatt er i Qatar, ikke er aktuelle til ligacupkampen mot Manchester City.

22. desember, altså om snaue to uker, skal Liverpool spille sin første offisielle kamp i andre halvdel av sesongen, borte mot Manchester City i ligacupens fjerde runde. Mens VM spilles i Qatar holder nå Liverpool-troppen hus i Dubai, der klubbens spillere som ikke er opptatt med VM-spill forsøker å komme i best mulig form til julekampene.

– For spillerne som ikke har deltatt i VM er ikke dette noe problem. De har hatt noen dager fri før de kom tilbake og begynte å trene igjen, og så skal vi spille treningskamper også. VM-pausen var aldri noe problem for dem. Problemet er hva du skal gjøre med spillere som blir lenge i VM, sier Jürgen Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com.

Viktig fredag

Nå blir nok ikke dette like mange som Liverpool-manageren hadde fryktet, da Alisson Becker og Fabinhos Brasil overraskende ble slått ut av Dejan Lovrens Kroatia i kvartfinalen i kveld. Dermed er tre Liverpool-spillere allerede ute av VM, da Darwin Nunez vil slutte seg til treningsleiren i Dubai allerede på mandag, etter at Uruguay ikke klarte å ta seg videre fra gruppespillet.

– Planen er å gi alle en uke ferie etter VM. Det betyr at ferien for noen av disse spillerne vil strekke seg inn i sesongen. Kvartfinalene fredag blir viktige for Liverpool. Går spillerne til semifinalen vil de bli involvert i to kamper til, og det betyr at de blir lenge i VM, sier Klopp.

En uke ferie for Alisson Becker og Fabinho vil bety at de slutter seg til Liverpool-troppen igjen når de røde kommer hjem fra Dubai den 17. desember. Virgil van Dijk kan lide samme skjebne, dersom Argentina blir for sterke i kveldens andre kvartfinale.

– De som ryker ut fredag vil trolig bli klare til sesongen starter, sier Klopp, og det virker som han da sikter til Premier League-sesongen og bortekampen mot Aston Villa 2. juledag.

Minst én blir i VM til siste slutt

Det betyr at enten Ibrahima Konate eller Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson vil gå glipp av en eller flere ligakamper. En eller to av disse vil nå semifinalen, etter at de møtes innbyrdes i lørdagens kvartfinale mellom Frankrike og England. For seierherrene venter semifinale og enten finale eller bronsefinale.

– VM er svært forskjellig for spillerne som er involvert også. Virgil har spilt alle kampene til nå, Ibou har spilt litt, Hendo mye, Trent ikke særlig mye. Fabinho spilte bare en kamp, mens Alisson spilte nesten alle Brasils kamper. Så de har ulikt grunnlag, og det er vanskelig for oss å håndtere. Men det må vi klare når guttene kommer tilbake.

– Vi skal snakke med dem, og så må vi vurdere alle sider ved dette, og ta det derfra. Problemet er at vi skal spille vår første kamp bare fire dager etter finalen. Men det har vi visst lenge, så det er greit. 

– Vi har en gruppe som trener sammen her i Dubai, og det er spillere fra denne gruppen vi vil benytte i den første kampen. Etter det får vi se hvem som er tilgjengelige og klare, sier Klopp.

Tolker vi Liverpool-manageren rett er det dermed kun Darwin Nunez som er aktuell til ligacupkampen mot Manchester City av VM-spillerne, og at Fabinho, Alisson og eventuelle andre spillere som ryker ut i kvartfinalen først er aktuelle for kamp igjen mot Aston Villa 2. juledag.