– Jeg klarte ikke å beherske meg, og plutselig var jeg kommet helt bort til Alisson

Det er fire år siden et av de mest ikoniske øyeblikkene i Anfield-historien.

For fire år siden, den 2. desember 2018, ble det spilt lokaloppgjør på Anfield. Merseyside-derby mellom Liverpool og Everton. Og det viste seg at kampen skulle by på en scoring som vil huskes lenge på Merseyside. En av de mest ikoniske scoringene i Anfield-historien.

Da kampuret passerte 90 minutter stod det fortsatt målløst på Anfield. Det ble lagt til seks minutter, noe som var nok til at innbytter Divock Origi skulle skrive seg inn i derbyhistorien med gullskrift og bli en kulthelt på Anfield. Like før overtiden var omme var han på rett sted til rett tid, etter å ha blitt byttet inn bare tolv minutter tidligere.

Midtstopper Virgil van Dijk var sendt opp i angrep, og forsøkte seg med en spektakulær volley i sluttsekundene. Skuddet ble en løs lompe, men Everton-keeper Jordan Pickford klarte å fomle ballen i tverrliggeren, slik at den spratt perfekt ned på hodet til Origi, som stanget ballen i nettmaskene.

Det som fulgte var det komplette kaos. Jordan Pickford forsøkte seg på noen halvhjertede protester før hans egen tabbe gikk opp for ham. The Kop gikk bananas, og det gjorde også Jürgen Klopp.

Klopp fikk bot

Liverpool-manageren stormet ut på banen, og stoppet ikke før han kom helt bort til Alisson Becker, som var ute ved midtsirkelen, hvorpå han han omfavnet sin brasilianske keeper. Det var nemlig sisteskansen som startet angrepet, da han slo et frispark til Trent Alexander-Arnold. Høyrebacken sendte en lang ball inn i feltet, som Everton headet unna, men rett til Virgil van Dijk. Resten er historie.

– Det var ikke planen, men plutselig var jeg kommet helt bort til Alisson. Han ble overrasket! Det var det siste som skjedde i kampen. Begge lag leverte en utrolig kamp, sa Klopp Til Sky Sports etter kampen.

– Jeg må be om unnskyldning, men jeg klarte ikke å beherske meg. Det bare skjedde, la han til.

– Jeg er ikke sikker på hvordan fotballforbundet kommer til å reagere på dette, så jeg må bare vente.

Klopp fikk en bot på 8000 pund for å ha løpt ut på banen.

– Det var helt greit, om jeg skal være ærlig. Jeg klarte ikke å beherske meg, og det er dette regler er til for. Dersom du bryter reglene, får du bot for det, sa Liverpool-manageren senere om den avgjørelsen.

Den veldig spesielle scoringen, så dypt på overtid, vil gjøre at dette lokaloppgjøret aldri blir glemt av Liverpool-fans, som elsker å terge sine blå naboer med dette øyeblikket.

Vi fikk flere «Origi-øyeblikk» den sesongen

Lokaloppgjøret ble også på mange måter katalysatoren for mye av den suksessen som Liverpool har hatt under Jürgen Kopps ledelse. Overtidsscoringen førte de røde inn i tittelkampen for alvor, bare to poeng bak ligaleder Manchester City. Liverpool var i tittelkampen for første gang under Klopps ledelse. 

Scoringen var det første av mange «Origi-øyeblikk» den sesongen. Belgieren vil også huskes for sine to scoringer i Champions League-semifinalen mot Barcelona og vinnermålet i finalen mot Tottenham. Scoringer som gjorde ham til en kulthelt og legende på Anfield. 

Om to uker vil Liverpool-supporterne få gjensyn med derbyhelten, når Liverpool møter Origis AC Milan i treningskamp i Dubai den 16. desember.