Den gode VM-starten får konsekvenser for Liverpool-duoen i Brasil-troppen

Brasils landslagssjef hinter om at han kommer til å hvile sine største stjerner mot Kamerun.

Alisson Becker er Brasils førstevalg mellom stengene. Liverpool-keeperen holdt buret rent i brasilianernes to første kamper i dette verdensmesterskapet, mot Serbia (2-0) og Sveits (1-0). Når Brasil spiller mot Kamerun i den siste kampen i gruppe G i morgen blir antagelig Liverpools sisteskanse avløst av Manchester Citys Ederson.

Brasils landslagssjef, Tite, hinter om at han kommer til å følge Frankrikes eksempel, og stille med et tilnærmet B-lag i fredagens kamp mot Kamerun, fordi brasilianerne allerede er klare for åttedelsfinalene. 

Brasil trenger bare uavgjort mot Kamerun på Lusail Stadium for å sikre seg gruppeseieren i gruppe G. Gultrøyene vil vinne gruppen selv med tap mot Kamerun så lenge ikke Sveits slår Serbia i den andre kampen.

– Jeg kan kun vurdere spillerne ut fra hva de gjør på banen. Det er en risiko ja, men dette er en mulighet for andre spillere til å vise sine kvaliteter, svarte Tite da han ble spurt om farene ved å endre for mye på laget.

Fabinhos sjanse til å vise seg frem

Frankrike gjorde det samme tidligere i uken. Ni endringer foran kampen mot Tunisia på onsdag resulterte i 1-0-tap og skuffende innsats.

Brasil må uansett klare seg uten sin store stjerne, Neymar, og høyrebacken Danilo, som begge har pådratt seg ankelskader. Venstreback Alex Sandro er også uaktuell.

I tillegg til Alisson Becker forventer Gulf Times at Tite kommer til å hvile midtstopperduoen Thiago Silva og Marquinhos, og andre spillere som Casemiro, Lucas Paqueta, Vinicius Junior og Richarlison mot et Kamerun som må vinne for å ha en sjanse til avansement. 

Fabinho er en av spillerne som forventes å komme inn på laget, i tillegg til City-målvakt Ederson. Veteran-backen Dani Alves ventes også å starte kampen.

Dersom Brasil vinner gruppe G vil de spille åttedelsfinale mot nummer to i gruppe H, som før kampene i morgen er Ghana. Som gruppevinner kommer Brasil på samme side av VM-oppsettet som Argentina og Nederland, noe som betyr at vi ikke får noen finale mellom de to sør-amerikanske rivalene Brasil og Argentina.

Skulle Brasil mot formodning ikke vinne gruppen, så vil de havne på samme side av oppsettet som blant annet England, Frankrike og Spania.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.