Minst to Liverpool-spillere vil antagelig være ute av VM før møtet med Lyon

Det ligger an til en kvartfinale mellom England og Frankrike dagen før Liverpool spiller treningskamp mot Lyon i Dubai.

Alle Liverpools spillere i verdensmesterskapet i fotball har selvsagt ambisjoner om å vinne VM-finalen den 18. desember, og håper derfor å avansere lengst mulig i sluttspillet i Qatar.

Derfor blir det en aldri så liten interessekonflikt med klubblaget, som ser fordelen av at VM-spillerne blir utslått så tidlig som mulig, slik at spillerne kan slutte seg til Liverpools treningsleir i Dubai, og få en så god oppladning som mulig foran andre halvdel av sesongen.

Den første kan ryke på fredag

Allerede i morgen kan Darwin Nunez bli den første Liverpool-spilleren som ryker ut av mesterskapet i Qatar. Han kan sette kursen mot Dubai på søndag dersom Uruguay ikke klarer å slå Ghana i sin siste gruppespill-kamp.

Nunez og hans lagkamerater må rett og slett vinne kampen mot ghaneserne skal de ha noen sjanse til å gå videre til sluttspillet. Selv ikke det trenger å være nok, dersom Sør-Korea skulle overraske å slå et Portugal som allerede er klare for sluttspillet. Da vil i så fall målforskjellen bli avgjørende.

KAN BLI DEN FØRSTE SOM RYKER: Darwin Nunez kan bli den eneste Liverpool-spilleren som ikke kommer videre fra gruppespillet.

KAN BLI DEN FØRSTE SOM RYKER: Darwin Nunez kan bli den eneste Liverpool-spilleren som ikke kommer videre fra gruppespillet.

Det kan bli Konate mot Hendo og Trent i kvartfinalen

Det som imidlertid er helt sikkert er at første Liverpool-spiller vil være utslått av mesterskapet senest 10. desember.

Med favorittseiere til England og Frankrike i åttedelsfinalene ligger det nemlig an til kvartfinale med de to erkerivalene i Al Khor den dagen. Det forutsetter at England slår Senegal og Frankrike slår Polen i søndagens åttedelsfinaler. Dersom ingen av de ryker ut på søndag vil altså enten Ibrahima Konate eller Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold slutte seg til Liverpool-troppen umiddelbart etter kvartfinalen den 10. desember.

En kvartfinale som altså spilles dagen før Liverpool møter Lyon til treningskamp i Dubai Super Cup.

Nederland ser ut til å måtte slå ut både Argentina og Brasil skal de oransje nå finalen

Dersom Brasil vinner sin gruppe, slik det ser ut som de skal gjøre, kan Alisson Becker og Fabinho potensielt møte Virgil van Dijk i en semifinalen i Lusail på Lucia-dagen, den 13. desember. Det forutsetter imidlertid at Nederland først slår USA i sin åttedelsfinale, og deretter danker uten vinneren av åttedelsfinalen mellom Argentina og Australia i kvartfinalen.

Dersom Uruguay skulle klare å slå Ghana i morgen, samtidig som Portugal tar poeng mot Sør-Korea, ligger det an til en åttedelsfinale mellom Brasil og Uruguay i Doha den 5. desember.

Sjansene er med andre ord store for at minst en VM-spiller vil slutte seg til Liverpool-troppen i Dubai senest på mandag, og minst en til vil garantert gjøre det senest etter kvartfinalene den 10. desember.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.