Alisson har en helt utrolig statistikk på landslaget

Liverpool-keeperen har holdt nullen i nesten 70 prosent av kampene.

Ingen keepere i Brasils landslagshistorie kan måle seg med Alisson Becker når det kommer til evnen til å holde nullen. 

Så langt i VM har han holdt nullen i begge kampene, og han har selvsagt blitt hjulpet av et solid forsvar som har til gode å slippe til et eneste skudd på mål. Men 30-åringen har i løpet av hele sin landslagskarriere vist at han oser trygghet, og han har holdt nullen i tett på 70 prosent av landskampene han har spilt. 

Kun i 17 av 58 landskamper har Liverpool-målvakten sluppet inn mål når han har spilt med flagget på brystet. Det er tall ingen andre er i nærheten av å vise til, og vi har vanskelig for å tro at det er mange landslagsmålvakter i historien, uansett landslag, som kan vise til liknende. 

For Liverpool har Alisson holdt nullen i 91 av 204 kamper - et snitt på litt mer menneskelige 44,6 prosent.

Hylles av legenden

Det er legenden Claudio Taffarel som står med flest «clean sheets» i Brasils landslagshistorie, med 55, ifølge ESPN-journalist Rodolfo Rodrigues. Men han brukte 101 kamper på å nå dette tallet, og han kan snart være i ferd med å bli tatt igjen av Alisson. 

Taffarel jobber i dag som keepertrener både for Brasil og Liverpool. Dermed er han den treneren som får jobbet aller tettest på Alisson, og på en pressekonferanse i VM fikk 56-åringen spørsmål om han kunne beskrive Liverpool-målvakten.

– Alisson har en sterk personlighet. Han er en leder i Liverpool, og han er en viktig spiller for Tite også. Han er en keeper som jeg ikke trenger å gi noen instrukser - han er forberedt både psykisk, fysisk og teknisk, sier Taffarel ifølge Goleada

Alisson har så langt fått med seg en triumf i Copa America med landslaget. Han voktet buret i finalen i 2019, som endte med 3-1-seier over Peru. I fjorårets finale mot Argentina måtte Brasil se seg slått. Da var det Manchester City-keeper Ederson som ble foretrukket. 

På jakt etter VM-tittelen

Nå jakter 30-åringen sin første VM-tittel og Brasil sin første på 20 år, og kanskje kan han klatre enda litt mer på listen over keeperne med flest rene bur i Brasil-historien. Selv om det selvsagt blir vanskeligere og vanskeligere jo lenger man kommer i mesterskapet. 

Slik ser listen over Brasil-målvaktenes «clean sheet»-statistikk ut.

55 Taffarel - 101 kamper (54,4%)
50 Dida - 92 kamper (54,3%)
46 Emerson Leao - 80 kamper (57,5%)
44 Julio Cesar - 87 kamper (50,5%)
41 Alisson - 59 kamper (69,4%)
35 Gilmar - 94 kamper (37,2%)
15 Carlos - 38 kamper (39,4%)
12 Waldir Peres - 27 kamper (44,4%)
11 Felix - 32 kamper (34,3%)
11 Ederson - 18 kamper (61,1%)

Kilde: Rodolfo Rodrigues

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.