VM-barten er ikke uten grunn

Alisson Becker støtter en god sak.

Da Liverpool slo Tottenham i London i november, hadde Alisson Becker sitt vanlige helskjegg. Det var derfor veldig uvant da vi fikk se ham en uke senere, helt glattbarbert i ansiktet for første gang på lenge.

I VM stiller han med bart – slik vi også fikk se ham i mars 2021. Denne gang er det en grunn bak.

30-åringen er sponset av Gillette, og støtter «Novembro Azul». Det vi i Norge og England kjenner som «movember». Det var thisisanfield.com som først meldte om at det var grunnen til det nye ansiktshåret. 


WHO-ambassadør

På Instagram har målvakten postet en videosnutt av seg selv med barten, sammen med hashtagen #BigodeQueCuida, som skal kunne oversettes til «barten som bryr seg». Alisson ber menn om å snakke ut og søke hjelp for å diagnostisere og forhindre prostata- og testikkelkreft.

«Snakk ut, folkens!», skriver han.

«Jeg er veldig stolt over å fortelle at barten min er en del av #BigodeQueCuida-bevegelsen, i støtte for Novembro Azul-kampanjen. Det er et stort ansvar, og jeg vil oppfordre alle menn til å stå for helsen sin ved å gå til legen og sjekke seg regelmessig. Ikke sløs bort tid, og bli del av denne bevegelsen».

Medspillere som Andy Robertson, Darwin Nunez, Virgil van Dijk og Roberto Firmino har likt posten.

Alisson Becker har siden 2019 vært ambassadør for Verdens helseorganisasjon (WHO), og var blant annet veldig aktiv i kampen om å få alle til å vaksinere seg mot korona.

Målvaktens deltok ikke på fredagens trening med lagkameratene, men det var han ikke alene om, og det har ikke blitt rapportert noen skade på ham. Hans neste kamp i VM, og neste mulighet til å se bartens utvikling, kommer førstkommende mandag. Da skal Brasil møte Sveits.