Anfield Road Stand kan få nytt navn

Utbyggingen av Anfield Road End går sin gang, og nå kommer det frem at Fenway Sports Group vurderer å selge navnerettighetene til tribunen.

Den nye Anfield Road Stand skal etter planen stå ferdig til neste sesong.

Da Fenway Sports Group bygde ny Main Stand tok det Anfields kapasitet opp fra 45 000 tilskuere til 54 000 tilskuere. Nye Main Stand ble offisielt åpnet i september 2016, da Liverpool spilte mot Leicester foran det høyeste tilskuertallet på Anfield siden 1977. 

Det har aldri vært på FSG sin agenda å selge navnerettighetene til Anfield, men eierne vurderte å selge navnerettighetene til den nye Main Stand, før de slo fast at de nødvendige inntektene ville bli sikret gjennom salg av individuelle hospitality-bokser på den nye tribunen.

Lukrativt at AXA fikk navnet sitt på treningsanlegget

Nå opplyser Liverpool Echo at FSG igjen vurderer å selge navnerettighetene til en tribunedel, i forbindelse med renoveringen av Anfield Road Stand. 

– Det er utvilsomt noe vi vil vurdere. Vi endte opp med å ikke selge navnerettighetene for Main Stand, men vi kan komme til å gjøre det for Anfield Road. Vi kommer ikke til å si nei til det, men det er heller ikke noe vi aktivt forsøker å gjøre, uttalte daglig leder Billy Hogan til The Athletic i sommer.

Liverpools eiere valgte å selge navnerettighetene til AXA da de bygget klubbens nye treningsanlegg i Kirkby, og ifølge lokalavsien innkasserer Anfield-klubben rundt 30 millioner pund i året for at AXA får ha sin logo på Liverpools treningsutstyr og på selve treningsanlegget. Det betyr i realiteten at det nye trenignsanlegget allerede er nedbetalt gjennom disse midlene etter bare to års drift. 

Utbyggingen av kortsidetribunen Anfield Road Stand vil gi 7000 flere seter på Anfield, noe som tar kapasiteten opp i over 61 000 tilskuere. Det er entreprenøren Buckingham Group Contracting LTD som har hovedansvaret for prosjektet.

Dagens nedre seksjon i Anfield Road End vil bli beholdt, mens det bygges en ny øvre seksjon på toppen av den. Den nye tribunen vil ha samme stil som Main Stand.