Lovren og hans lagkamerater sjokkerte Brasil, og knuste finaledrømmen for Alisson og Fabinho

Alisson Becker klarte ikke å stoppe noen av Kroatias straffespark i straffespark-konkurransen.

Kroatia - Brasil 1-1 (eeo) 4-2 (str): Brasil var enorme forhåndsfavoritter foran kvartfinalen mot Dejan Lovrens Kroatia, men kroatene holdt overraskende godt stand mot mer og mer frustrerte gultrøyer, ikke minst takket være sin gode keeper Livakovic. 

Etter målløse 90 minutter ble det ekstraomganger. Mange trodde avgjørelsen falt på overtid i første ekstraomgang, da Neymar holdt show inne i Kroatia-feltet, og satte ballen i nettaket bak en utrusende Livakovic. Men fire minutter før overtiden var slutt slapp Alisson Becker inn sitt andre mål i turneringen, da et skudd fra Bruno Petkovic skiftet retning i Brasil-forsvarer Marquinhos, akkurat nok til at Liverpool-keeperen ikke klarte å hindre ballen fra å gå i mål.

Det eneste målet Alisson hadde sluppet inn før dette, i 4-1-seieren over Sør-Korea i åttedelsfinalen, skiftet også retning i en Brasil-forsvarer. Den gangen var det i Thiago Silva.

Alisson klarte ikke å stoppe noen av straffesparkene

Kroatia skjøt først i straffespark-konkurransen. Vlasic satte ballen høyt midt i mål, da Alisson kastet seg til høyre.

Livakovic fortsette der han slapp i åttedelsfinalen, kastet seg til venstre og reddet Rodrygos forsøk.

Innbytter Majer satte også ballen midt i mål, og igjen kastet Alisson seg til høyre.

Casemiro dunket Brasils andre knallhardt i venstre hjørne.

Alisson gikk også feil vei da Modric satte ballen lavt i venstre hjørne.

Innbytter Pedro ventet ut Livakovic, og satte ballen enkelt i mål.

Innbytter Orsic, med målgivende på utligningsmålet, scoret også på sitt straffespark. Alisson nådde ikke bort.

Marquinhos satte sitt forsøk i stolpen, og Brasil tapte straffespark-konkurransen 4-2.

Fabinho kom ikke innpå

Fabinho ble sittende på benken hele kampen. Han fikk dermed bare én VM-kamp, og det var den siste gruppespillkampen, mot Kamerun, da Brasil allerede hadde vunnet gruppen.

VM er dermed over for Alisson og Fabinho, som antagelig vil få en ukes ferie og slutte seg til Liverpool-troppen når de røde kommer hjem fra Dubai den 17. desember.

Det er nå sjanser for at duoen kan bli involver når Liverpool gjester Manchester City i ligacupens fjerde runde torsdag 22. desember, og om de ikke spiller den kampen, så vil de høyst sannsynlig være med når Liverpool gjester Aston Villa i ligakamp 2. juledag.

Alisson og Fabinho er Liverpool-spiller som to og tre som er ute av VM, etter at Darwin Nunez og Uruguay gikk ut allerede etter gruppespillet. Dermed er det kun fire Liverpool-spillere igjen i VM, Virgil van Dijk, Ibrahima Konate og England-duoen Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.