Bellinghams uttalelser i sommer gir ekstra grunn til optimisme

Det virker som at penger kan bli en avgjørende faktor for om Liverpool får tak i sin mann. Da gir disse uttalelsene grunn til å være optimistisk.

At Liverpool FC ønsker seg Jude Bellingham som den spilleren som skal fornye midtbanen er ingen hemmelighet. I sommer droppet de å kjøpe en spiller som kunne komme i veien for de langsiktige planene om å få tak i midtbanespilleren.

19-åringen er ønsket av alt og alle toppklubber, men ifølge tyske journalister ligger Liverpool veldig godt an, og er favoritter til å sikre seg spilleren. Tidligere i høst har det blitt rapportert at de røde har satt av 100 millioner euro (86 millioner pund) for ham, men for hver kamp som går i VM går prislappen opp, og det virker usannsynlig at Borussia Dortmund kommer til å selge for under 150 millioner euro (130 millioner pund), uansett hvor godt forhold de har til sin gamle sjef Jürgen Klopp.

Men det er ikke bare overgangssum som er en faktor. Det er også lønninger, og spesielt dersom Bellingham skulle se mot sin gamle lagkamerat Erling Braut Haaland, og hva avtalen hans er verdt i Manchester City.

– Penger er ikke det viktigste

Han har likevel kommet med noen uttalelser om at akkurat den biten ikke er det viktigste. Bellingham snakket om Marcel Schmelzer, venstrebacken som la opp etter forrige sesong, etter en hel karriere i Dortmund, og Michael Zorc som først var i klubben i 17 år som spiller, før han ble sportsdirektør. Han ga seg også forrige sesong.

– Jeg og min venn Toby så på det på banen, med Schmelzer og Zorc, og den reaksjonen på hva de har klart å oppnå er «priceless», sa Bellingham i et intervju med klubbens mediakanal i sommer.

Under er video av avskjeden til de to Dortmund-legendene 14. mai forrige sesong:


– Du kan ha alle penger du vil fra å spille fotball, og kjøpe hva enn du vil, men å bli satt pris på slik som det, og for å ha skapt så mange minner for så mange mennesker med å vinne ligaen og så mange cuper, og for Zorc som vant Champions League, det lever lenger enn hvilken som helst bil du kan kjøpe eller hvilket hus du kan kjøpe.

– Det er det som motiverer meg i fotballen. At du kan skape minner som jeg vil huske for alltid, og som andre vil huske for alltid, sier han videre.

Det er uttalelser som utvilsomt vil falle i god jord i Liverpool FC.

Vil umiddelbart bli en nøkkelspiller i Liverpool

De som har sett Viaplay sin dokumentar Haaland, vil ha fått med seg hvordan hans far og folkene rundt ham vurderte de mulige klubbene han kunne gå til, og hvilken rolle han ville spille der.

Dersom en skal tro på Christian Falk i Bild, som er den som har vært tydeligst på at Liverpool nå er favoritter til å lande midtbanespilleren, er dette en faktor også Bellingham og folkene rundt ham tenker på.

– Real Madrid er også veldig interesserte, og har også noen spillere i den posisjonen som ikke er av de yngste, men de har også noen yngre spillere som Camavinga og så videre. Bellingham ser på det som en stor fordel og mulighet i Liverpool at han kan spille og være en viktig spiller. Det er disse tingene Jürgen Klopp sier til ham, sa Bild-journalisten til The Anfield Wrap denne uken.

BARE 19 ÅR: Jude Bellingham blir ikke 20 før i slutten av juni neste år.

BARE 19 ÅR: Jude Bellingham blir ikke 20 før i slutten av juni neste år.

Den spanske storklubben har midtbanespillere som Toni Kroos (32) og Luka Modric (37) som begynner å dra på årene, men har allerede en midtbane bygget for fremtiden med Aurélien Tchouaméni (22), Federico Valverde (24), Eduardo Camavinga (20) og Dani Ceballos (26).

På Manchester Citys midtbane vil han kjempe med Ilkay Gundogan (32), Jack Grealish (27), Rodri (26), Kevin de Bruyne (31), Bernardo Silva (28), Kalvin Phillips (27) og Phil Foden (22). Også de må snart gjennom et generasjonsskifte snart, men han vil ikke være sikret en like stor og viktig rolle umiddelbart der, som han vil dersom han kommer til Anfield.

– Tror ikke prisen er noe problem

I Liverpool vil han komme inn og bli en nøkkelspiller i førsteelleveren fra første stund. Dette er også noe journalist David Lynch har vært inne på tidligere, i et intervju med The Kopite tidligere i år

– Jeg tror egentlig ikke prisen er noe problem. Liverpool viste med Nunez at de kan betale det som kreves. Problemet handler om lønninger. De kan ikke konkurrere med de andre storlagene om lønningsposen. Om Bellingham ender i Man City eller Real Madrid neste sommer, vil det være enkelt å si at han bare gjør det for pengene, men det vil i så fall ikke bare handle om det. For de klubbene er akkurat nå også en større garantist for å vinne trofeer enn Liverpool, og man skal ikke glemme at Man City også har en stor manager i Pep Guardiola, som har utviklet mange store spillere.

– Det er enklere fra et spillerperspektiv å gå til Man City enn Liverpool, der presset er mindre. Men kanskje er det ting som vil appellere med det å gå til Liverpool også. Enkeltspillere får mer oppmerksomhet i Liverpool, Anfield-atmosfæren er et annet moment og Jürgen Klopp er også en god faktor. Men jeg er skeptisk til om Liverpool vil gi en god nok pakke økonomisk, og om de klarer å gi en god nok forsikring om hva en overgang til Liverpool vil gjøre for ham. Jeg tar kanskje feil, og kanskje har Liverpool et ess i ermet og at de allerede har noe på gang der, siden de snakker om det med en så stor selvsikkerhet. Men den kyniske delen av meg kan lett se at han går til Man City isteden, sier Lynch.

Kanskje er også presset mindre for en så ung spiller å gå inn i Man City, der det allerede er så mange gode midtbanespillere?

– Ja, men som det har vært snakk om da Haaland gikk til Man City blant annet fordi de trengte en spiss, så er kanskje noe av det som appellerer med Liverpool nettopp det at de har en så åpenbar rolle for Bellingham som en direkte erstatter for Jordan Henderson med en gang. Jeg håper for all del at han kommer, for jeg tror han vil bli en veldig god signering.

Lørdag kommer en ny mulighet til å se Bellingham i aksjon. Kl. 20.00 spiller England mot Frankrike i kvartfinalen i VM, i en kamp som vises på TV 2.

FØRSTEVALGET: Jude Bellingham har lenge vært Liverpools største ønske når midtbanen skal forsterkes.

FØRSTEVALGET: Jude Bellingham har lenge vært Liverpools største ønske når midtbanen skal forsterkes.