– Jeg spilte sammen med faren hans for 18 år siden!

James Milner innser at karrieren går mot slutten, nå som han er over dobbelt så gammel som enkelte av sine medspillere.

Tidligere England-keeper Ben Foster har intervjuet James Milner om Liverpool-spillerens lange fotballkarriere. Blant annet blir visekapteinen spurt om hvordan det er å spille sammen med spillere som bare er halvparten så gammel som ham selv.

– For øyeblikket har vi Stefan Bajcetic. Han har gjort det veldig bra, og kommet inn i noen kamper. Og så har vi Bobby Clark. Jeg spilte sammen med faren hans. Det er gått 18 år siden jeg spilte sammen med Lee Clark i Newcastle, og nå spiller jeg sammen med sønnen hans. Det gjør at jeg føler meg gammel!

– Alle unge spillere er ulike. Du ønsker at de skal trives, slik at de kan spille opp mot sitt beste. Du glemmer av og til at Harvey Elliott og Fabio Carvalho er guttunger! De er latterlig gode, og vil helt sikkert bli toppspillere, sier Milner.

IMPONERTE: Bobby Clark gjorde en god figur i treningskampen mot AC Milan, og scoret også på sitt forsøk fra ellevemetersmerket i straffespark-konkurransen.

IMPONERTE: Bobby Clark gjorde en god figur i treningskampen mot AC Milan, og scoret også på sitt forsøk fra ellevemetersmerket i straffespark-konkurransen.

PAPPA CLARK:  Lee Clark i duell med Robbie Fowler i en kamp mellom Liverpool og Newcastle på St James` Park i desember 1996. Oppgjøret endte uavgjort 1-1.

PAPPA CLARK: Lee Clark i duell med Robbie Fowler i en kamp mellom Liverpool og Newcastle på St James` Park i desember 1996. Oppgjøret endte uavgjort 1-1.

Tar mål av seg til å løpe fra ungdommene

Veteranen forteller at det er viktig for ham å prestere bedre enn ungdommene under preseason.

– Det er blitt en stor greie for meg. Jeg ønsker å være best, og jeg ønsker å knuse de unge spillerne under løpeøktene.

Milner forteller at han har måttet legge om sitt spill nå som han er blitt eldre, men det har hjulpet ham at han er en potet som kan spille i flere ulike posisjoner.

– Du blir en bedre spiller av å spille i flere posisjoner. Det hjelper deg også til å sette pris på lagkameratene dine mer. Jeg har prøvd å være en leder på laget lenge. Jeg var så heldig at jeg startet førstelagskarrieren som 16-åring. Da jeg var 24 år gammel hadde jeg allerede spilt i Premier League i åtte år.

Nå er VM over, og andre halvdel av sesongen står for døren. Liverpool møter Manchester City i ligacupen allerede torsdag kveld, i en kamp der Milner er høyaktuell for startoppstillingen, og 2. juledag skal de røde gjeste Villa Park for julens første Premier League-kamp. 

– Vi ønsker å gjøre det bedre. Vi har ikke fått den starten vi ønsket oss. Forhåpentligvis får vi noen av de skadede spillerne tilbake. Vi ønsker å tenne på alle sylindrene, og få en god start på andre halvdel av sesongen, slår Liverpools visekaptein fast i intervjuet med Foster.