Dette er Liverpool-spillerne som har kopiert bursdagsbarnet

Legendariske Antonin Panenka fyller 74 år i dag.

Antonin Panenka ble legendarisk da han ble matchvinner for Tsjekkoslovakia mot Vest Tyskland i EM-finalen i 1976.

Det stod 2-2 etter ekstraomganger i finalen, men Tsjekkoslovakia vant straffespark-konkurransen 5-3 takket være en iskald Panenka, som satte inn dette geniale straffesparket:

Opp gjennom årene er det mange fotballspillere som har forsøkt å kopiere Panenka, men ikke alle har lykkes like godt. Det er det nok av eksempler på.

For å hylle den iskalde tsjekkeren på hans 74-årsdag har vi sett på Liverpool-spillerne som har kopiert ham.

Tok en Panenka i ligacupfinalen

Fabinho er den foreløpig siste Liverpool-spilleren som har prøvd seg på, og lykkes med, en Panenka. Brasilianeren var ikke snauere enn at han gjorde det på Liverpools andre straffespark i straffesparkonkurransen mot Chelsea i ligacupfinalen på Wembley tidligere i år.

– Dagen før prøvde jeg en Panenka, når det bare var meg og Luis Diaz igjen på banen uten keeperne der. Jeg sa til ham at jeg skulle gjøre det hvis det gikk til straffer - han trodde meg ikke!

Dagen etterpå fulgte brasilianeren opp løftet.

– Da jeg gikk mot ballen bestemte jeg meg for å prøve en Panenka, og det fungerte bra.

Fabinho var forberedt på å bli slaktet dersom han bommet på forsøket.

– Når man skyter en slik straffe må man være klar over at lagkameratene kommer til å hudflette deg etterpå, men jeg hadde bestemt meg og gikk for det.

Emre Can med to

Brasilianeren er ikke den eneste Liverpool-spilleren som har hatt sansen for en Panenka i ny og ne. Emre Can var også glad i å ta straffespark på denne måten, både på treninger og i kamper.

Også Can scoret på en Panenka i en straffespark-konkurranse i en ligacupfinale. Mot Manchester City i 2016, da han satte inn Liverpools første straffespark. Dessverre reddet Willy Caballero i tur og orden forsøkene fra Lucas, Coutinho og Lallana, slik at City vant straffespark-konkurransen 3-1.

Can scoret på et minst like fint Panenka-straffespark også i ligacupens tredje runde på veien til Wembley den sesongen. Den tyske landslagsspilleren satte inn Liverpools andre straffespark i straffekonkurransen mot Carlisle på Anfield som Liverpool vant 3-1, etter at selve kampen endte 1-1.

James Milner har heller ikke gått av veien for en Panenka nå og da, som da han ble matchvinner seks minutter før slutt i 2-1-seieren over Swansea på Liberty Stadium i oktober 2016, og i bortkampen mot Leicester i romjulen 2019. Han satte da inn Liverpools andre mål i 4-0-seieren snaue tjue minutter før slutt.