Bajcetic ble Liverpools tredje yngste målscorer i Premier League

Det var et modig trekk av Jürgen Klopp å bytte ut Jordan Henderson med Stefan Bajcetic med elleve minutter igjen å spille på Villa Park.

Da Ollie Watkins reduserte til 1-2 like før timen var spilt på Villa Park, var det nok noen som fryktet at Liverpool ville gå på et poengtap i Birmingham.

Jürgen Klopp svarte, først med å bytte ut Alex Oxlade-Chamberlain og Thiago Alcantara med Harvey Elliott og Naby Keita, og noe senere med å bytte ut Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold med Stefan Bajcetic og Joe Gomez.

Og det lønte seg.

– Vi var ikke overlegne hele tiden, og spesielt i begynnelsen av andre omgang mistet vi rytmen, men vi fant en vei ut av det, sa Jürgen Klopp til pressen etter kampslutt.

Med Keita på banen i Premier League for første gang denne sesongen, og Elliott i en uvant posisjon på venstreflanken, vant Liverpool tilbake kontrollen over midtbanen.

Se Stefan Bajcetics gjøre 3-1 mot Aston Villa:

Det gikk bare et par minutter fra det siste byttet til Joe Gomez spilte frem Darwin Nunez. Uruguayaneren hadde vært et mareritt for Villa-forsvaret hele kampen. Han løp fra alt og alle, kom seg til dødlinja og fikk lagt inn. Da Villa-keeper Robin Olsen ga en retur på Nunez sitt innlegg var Bajcetic på pletten og avgjorde kampen.

– Den tredje scoringen var mitt favorittmål. Darwin, etter den kampen han hadde, beholdt roen og gjorde forarbeidet. Og avslutningen til Stefan var spesiell, sa Klopp.

– Stefan var så rolig, og hadde også det nødvendige hellet med avslutningen.

Kun Owen og Sterling var yngre

James Pearce i The Athletic beskriver det som et modig bytte å sette innpå 18 år gamle Bajcetic til det som bare var hans sjuende førstelagskamp, men Klopp har klokkertro på den spanske ungdomslandslagsspilleren.

Bajcetic ble forfremmet til førstelagstroppen under preseason i sommer, og de 200 000 pund som Liverpool betalte Celta Vigo for tenåringen da han kom til Anfied-klubben som midtstopper ser nå ut som vekslepenger. Omskolert til defensiv midtbanespiller scoret han målet som sikret Liverpool den tredje Premier League-seieren på rad for første gang denne sesongen.

18 år og 65 dager gammel ble han Liverpools tredje yngste Premier League-scorer. Kun Michael Owen og Raheem Sterling var yngre da de nettet i Premier League for første gang for klubben.

Bajcetic ble også den nest yngste spanjol til å score i Premier League. Kun Cesc Fabregas har vært yngre. Han var 17 år og 113 dager gammel da han scoret i 2004.

– Jeg synes Stefan fikk vist hva han kan gjøre. Han er frekk som bare det, og ikke bekymret for noe. Han spiller bare fotball, og gjør det eksepsjonelt bra. Hans far var også fotballspiller, så genene er på plass, konstaterte Klopp.