– Jeg føler meg bra og er klar for å starte mot Aston Villa nå

Fabinho har sittet mye på benken den siste måneden – men omgangen mot City gjorde godt.

Fabinho var med i den brasilianske VM-troppen som røk ut i kvartfinalen, men spilte kun 90 minutter i turneringen. De minuttene kom i 1-0-tapet mot Kamerun i siste gruppespillkamp, da Brasil allerede hadde vunnet gruppa og gått videre.

Etter VM har han i likhet med de andre som spilte VM hatt en liten periode fri, før han var tilbake på trening på mandag. Torsdag kom han inn og spilte 45 minutter i 3-2-tapet mot Manchester City. Selv om de røde røk ut av ligacupen, mener Fabinho det var en god kamp for å «komme i gang igjen».

– At vi fikk denne som vår første kamp tilbake etter VM tror jeg var bra for oss. Intensiteten i kampen var veldig god, og vi spilte en veldig god kamp. Vi hadde våre sjanser, og scoret to mål. Vi kunne også ha scoret tre eller fire, men det skjedde ikke. Det er aldri bra å tape, og ryke ut av en turnering, men vi må se fremover. Vi har en ny kamp 26. desember, så vi må forberede oss godt, sier midtbanespilleren til Liverpoolfc.com.

Klar for å starte

29-åringen føler seg klar for å starte på Villa Park, dersom Jürgen Klopp velger ham fra start. Mot City startet han med Harvey Elliott, Stefan Bajcetic og Thiago Alcantara på midtbanen. Fabinho kom inn til pause, mens Jordan Henderson kom inn like før timen var spilt.

– Jeg følte meg bra i kampen mot City. Jeg var i humør til å spille i akkurat denne kampen. Jeg ønsket virkelig å spille og hjelpe laget. Med de første 45 minuttene tilbake er jeg fornøyd med hvordan det gikk fysisk, og med intensiteten, så dersom jeg blir valgt fra start i neste kamp tror jeg at jeg vil være klar, sier Fabinho.

MOT CITY: Fabinho kom inn og spilte andreomgangen mot City.

MOT CITY: Fabinho kom inn og spilte andreomgangen mot City.

Selv om han ikke var i Dubai selv, fikk han med seg treningskampen mot AC Milan mens han var borte.

– Jeg så kampen mot AC Milan, og laget spilte en veldig god kamp med god intensitet. Fotballen var også god. Vi scoret mål, og det er åpenbart viktig for oss. Kampen mot City var viktig for å vise at vi er der vi skal være, og at vi kan konkurrere med de beste lagene, for vi er også blant de beste.

Liverpool møter Aston Villa på bortebane mandag kveld, så er det hjemmekamp mot Leicester fredag kveld, før de røde skal spille mot Brentford mandag kveld. Denne julen er det tre kamper på sju dager.

– Det er alltid bra når vi har mange kamper, for alle vil spille, og alle må være klare. Det er ikke lett fysisk, men jeg håper at vi er klare for dette, for det er en god mulighet til å kunne vinne to-tre kamper på rad, og gjør vi det vil det gi mer selvtillit for resten av sesongen, sier han.

– Det er alltid tøft mot Aston Villa. Det er en bortekamp, men vi vet hvordan vi ligger an i Premier League. Vi må vinne for å endre på det. De har et godt lag, og med tiden de har hatt sammen under VM, vil Unai Emery ha jobbet med måten de spiller på, så vi må forberede oss og være klare til å spille bra for å vinne kampen.

Aston Villa - Liverpool spilles andre juledag kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.