«Man håper nesten at skaden er slått opp, og at det ikke er snakk om en ny skade»

Klubben har vært tilbakeholdne med detaljene rundt Luis Diaz sin skade. Ekspert mener vi bør håpe at det er den gamle skaden som er slått opp igjen.

Sportsviter og analytiker Dr. Rajpal Brar kjenner mer til idrettsskader enn de fleste, og nå har han kommentert kneskaden til Luis Diaz, som vi foreløpig ikke vet så mye om. Diaz er trolig ute frem til mars måned etter at han måtte opereres bare noen dager etter at han var tilbake i full trening etter sin forrige skade.

Det som virker relativt sikkert denne gangen er at det er snakk om en skade i det ytre leddbåndet, og at det har skjedd i venstre kne - det samme kneet Diaz skadet i kampen mot Arsenal i starten av oktober, og som har holdt ham ute av spill siden.

Den troverdige colombianske journalisten Pipe Sierra var først ute med nyheten om Diaz sin operasjon i desember, og ifølge Anfield Watch er det ikke bare snakk om samme kne, men også samme type skade - altså i ytre leddbånd. Det er imidlertid litt usikkert om det var ytre eller indre leddbånd som ble skadet mot Arsenal. Liverpool FC har vært tilbakeholdne med detaljer om skadene til kantspilleren.

Bør håpe det er den gamle skaden som er slått opp

I en kommentar skrevet for thisisanfield.com analyserer Brar det vi kjenner til om skaden, og han skriver først og fremst at vi faktisk bør håpe at det er den gamle skaden som er slått opp igjen - når først uhellet har vært ute.

«Man håper nesten at den gamle skaden er slått opp, og at det ikke er snakk om en ny skade», skriver Brar.

Han begrunner det blant annet med kommentarene Jürgen Klopp kom med da han beskrev skaden - at den oppstod nærmest ut av ingenting på trening. Dersom kneet skulle ryke nærmest helt for egen maskin ville det vært grunn til å lure på om Diaz er mer skadeutsatt enn noen av oss skulle ønske.

«At en skade blir slått opp igjen er uheldig, men langt fra umulig når en spiller begynner å spille fotball igjen, og spesielt når intensiteten økes, slik den gjorde for Diaz da han begynte å trene igjen».

Om Diaz har kommet tilbake tidligere enn han burde er ikke godt å si, men det som er sikkert er at han vil trenge tid når han skal gjøre forsøk nummer to på et comeback til våren. Da vil han ha vært utenfor spill i kanskje fem måneder.

«Dessuten kommer han tilbake når sesongen tilspisser seg i Premier League og Champions League, og da vil det kreve enda høyere intensitet», skriver Brar.

– Har karakteren til å komme tilbake

Assistentmanager Pep Lijnders ble spurt om han kunne legge frem en prognose for hvor lenge Diaz kommer til å være ute da han møtte pressen onsdag, men det lar foreløpig vente på seg.

– Alle vet hvilken innflytelse han har hatt på laget. Derfor er det veldig trist at dette har skjedd, både for ham og for laget. Men han har karakteren til å komme sterkere tilbake og hjelpe oss igjen. Forhåpentligvis går alt etter planen.