– Jeg har ikke slått dem siden Europa League-finalen – men tror vi kan gjøre det nå

Unai Emery har holdt sin pressekonferanse før mandagens kamp.

Andre juledag er det Premier League-fotball igjen, og de røde skal til Villa Park for å møte Aston Villa. Et Villa-lag som slo både Manchester United og Brighton i ligaen før vinterpausen, etter at Unai Emery kom inn og overtok som manager etter at Steven Gerrard fikk sparken i slutten av oktober.

I likhet med Liverpool, har også Aston Villa vært i Dubai for å ha treningsleir i VM-pausen

– Vi har brukt denne tiden til å jobbe, og være sammen. Vi reiste til Dubai, og jobbet med det taktiske både offensivt og defensivt. Resultatene i treningskampene vi spilte var ikke viktig, men jeg liker ikke å tape. Det viktige nå er at vi kan bruke alt det vi har gjort i denne friperioden, sier Emery på pressekonferansen før møtet med Liverpool.

Villa har spilt fire treningskamper den siste måneden. Det ble 3-1-tap mot Cardiff, 2-2 mot Brighton, 1-0-seier over Chelsea, og 1-0-tap mot Emerys gamle klubb Villarreal. Den siste kampen ble spilt for ti dager siden.

– Mandag forventer jeg at vi presterer på vårt beste, både kollektivt og individuelt. Det blir fantastisk å se supporterne våre igjen, og vi må også vise den samme tilknytningen på banen med vår nye spillestil. Jeg ønsker å vise supporterne hva vi kan oppnå, sier Emery videre.

Ikke vunnet siden 2016

Aston Villa blir den fjerde klubben Emery leder i kamper mot Liverpool. Totalt har det blitt spilt sju kamper – der han ledet Sevilla til seier i den første – i Europa League-finalen i Basel i 2016.

– Jeg møtte Liverpool for første gang i 2016, i Europa League-finalen i deres første sesong under Jürgen Klopp. Vi vant en veldig god kamp. Siden den gang har jeg tapt, og har ikke vunnet igjen. Noen ganger spilte jeg uavgjort med Arsenal, men det er alltid veldig tøft mot dem, sier han.

Mot Emerys Arsenal vant Liverpool to kamper, og spilte uavgjort to ganger, før det ble to nye møter med et Emery-ledet lag i Champions League forrige sesong.

– De er vanskelige å møte, med den fantastiske måten de spiller på. I fjor spilte jeg mot dem med Villarreal i semifinalen i Champions League, og vi tapte to ganger. Boxing Day kommer det til å være annerledes.

– De har startet sesongen litt haltende, de har 22 poeng og vi har 18. Dersom vi kan slå dem kan vi komme veldig nær dem på tabellen. Dersom vi presterer på vårt beste, tror jeg at vi kan gjøre det. Vi vil være foran supporterne våre på Villa Park, og jeg tror det vil bli en veldig spesiell kamp.

Aston Villa - Liverpool spilles andre juledag kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.