Pressekonferanse:Konate er tilbake i trening, og tilgjengelig mot Leicester

Jürgen Klopp bekreftet at Ibrahima Konate er aktuell for troppen mot Leicester.

Du kan se pressekonferansen i YouTube-vinduet over, eller du kan lese vår tekstoppdatering her:

Klopp er på plass, og første spørsmål er selvsagt om Cody Gakpo

Han er en veldig god spiller. En interessant pakke. Alderen, og kvaliteten han har vist allerede. Det var grunnen til at vi var veldig interesserte. Dette var stort for oss.

Det kan være en sjanse for at han blir involvert mot Brentford, men jeg tror det vel ikke helt. Det er fridag på mandag, og papirene som må være signert innen lunsjtid den dagen. Så trolig blir det mot Wolves.

Vi trengte ikke Virgil til å overbevise ham, men han liker å være involvert i slike ting!

Cody kan spille i ulike posisjoner. Han kan spille i fire posisjoner i angrepsrekka, både som ving og spiss. Han er fortsatt veldig ung. Han har vært i veldig god form for Nederland og PSV.

Posisjonen han trolig foretrekker er på venstresiden i et 4-3-3-system.

Dersom han var en spiller som hadde scoret 40-50 mål i La Liga, ville vi ikke hatt råd til ham. Det handler om å få tak i disse guttene før de scorer 40-50 mål. Det handler om timing, og få tak i spillerne på riktig tidspunkt.

Vi har tro på prosessen vår. Når spillere - og spesielt offensive spillere - tar et steg fremover på grunn av måten vi jobber på, så er det til hjelp for dem.

Om muligheten til flere kjøp i januar

Du kan ikke forvente at jeg skal svare på slike spørsmål.

Jeg likte det Pep Lijnders sa - at vi diskuterer slike ting på styrerommet, og ikke i presserommet. Det at vi klarte å hente inn Cody på den måten vi gjorde var et veldig godt tegn. Julian gjorde en strålende jobb.

Vi vet hva vi ønsker å gjøre, og så får vi se om vi kan gjøre det. Det handler om penger, men det handler også om de riktige spillerne. Vi er veldig, veldig glade for at vi fikk tak i Cody.

Om innstillingen til spillerne nå

Vi er i jaktmodus. Vi har ikke råd til å avgi poeng. Vi må være veldig vanskelige å spille mot. Jeg elsken starten vår mot Aston Villa. Høy intensitet fra start av. Vi trenger det igjen i morgen. Vi trenger intensiteten.

Om skader

Vi har ingen nye skadeproblemer etter Villa-kampen. Ibou er tilbake i trening med oss, og vil være tilgjengelig.

Om Leicester

De har mange fantastiske fotballspillere, så vi må være klare. Dette er en frisk start igjen, og vi er veldig spente. Vi er fulle av lidenskap, for å kjempe igjen, igjen og igjen.

Vi vet det blir en tøff kamp.

De har ikke sanket så mange poeng, men de hadde meget gode resultater før VM-pausen. 

Maddison vil være et stort savn for dem, det er klart. Jeg forventer mye tøffe dueller. Det er vanskelig å forberede et spesifikt system mot dem, da de endrer formasjon i løpet av kampene.

Om å spille på Anfield igjen

Det er en stund siden vår forrige hjemmekamp. Det var mot Southampton, og jeg satt på tribunen. Jeg er ganske sikker på at folk blir glade for å se oss igjen. En kveldskamp på Anfield med høy stemning. Jeg håper vi kan gjøre det til en skikkelig spesiell kamp i morgen kveld.

Om Gakpo-kjøpet vil påvirke Roberto Firminos situasjon i kubben

Nei, overhodet ikke. Jeg ønsker definitivt at Bobby skal bli værende. Vi har hatt samtaler med ham om dette.

Om Darwin Nunez

Han er et eksepsjonelt talent. Vi jobber med hans avslutninger. Han må lære seg å beholde roen i disse situasjonene. Det er et problem for en spiss når han ikke kommer til sjanser, resten handler om erfaringene du høster av situasjonene du havner i. Alt vil komme med tiden.

Vi har begrenset med tid mellom kampene, så det blir mest å prate om det. Vi har hatt samtaler om hvordan han skal gjøre dette på riktig vis. 

Han har en eksepsjonell kraft. Jeg har sett så mange toppspisser som har blitt bedømt av verden. Har du kvalitet og den riktige innstillingen vil alt bli bra. Og han har det.

Om det intense jule- og nyttårsprogrammet

Vi hadde det ganske travelt i VM-pausen også. Men får å vise realitetene i julen må vi tilbake til forrige sesong. Vi har jobbet mye med dette. Det er ikke lett. Det er ikke alltid at løsningen er rett foran deg. Jeg var veldig godt fornøyd med starten vi fikk mot Villa.

Om Liverpools budsjett etter Gakpo-kjøpet

Det er slike ting vi diskuterer på styrerommet, og ikke i presserommet. Men det er klart at når du bruker penger, så blir det mindre penger å bruke i fremtiden. Slik er det for alle.

Om skadene på Jota og Diaz påvirket kjøpet av Gakpo

Det er noen måneder siden vi bestemte oss for å kjøpe en angriper av sportslige årsaker. Cody har fått hvilt seg, og vi kan starte å jobbe med ham.