Klopp har målsettingen klar

Liverpool starter andre halvdel av sesongen på sjetteplass, og Jürgen Klopp levner ingen tvil om sine prioriteringer.

Når Jürgen Klopps mannskap løper ut på Villa Park i kveld, er de vel vitende om at sjetteplassen de innehar i Premier League etter 14 serierunder er langt under forventningene både til klubbens supportere og klubbens eiere. Og selvsagt også langt under forventningene til spillerne selv og manageren.

Liverpool har sju poeng opp til Tottenham, som ligger på fjerdeplassen som gir spill i Champions League, og Jürgen Klopp er foran kampen i Birmingham klar i sin tale. Det er opp dit, til en topp fire-plassering, både han og spillerne sikter foran andre halvdel av sesongen.

– Det er veldig viktig for klubben, og vårt hovedmål nå, sa Klopp om hvordan han tenker foran andre halvdel av sesongen under den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

– Vanligvis har vi en god sjanse til å kvalifisere oss til Champions League. Om vi klarer det denne gangen? Jeg vet ikke. Men vi er 100 prosent en av kandidatene til å klare det både dette året, og de kommende årene, la Liverpool-manageren til.

To veier til Champions League

Sju poeng opp til Tottenham, og åtte til Newcastle, som begge har spilt en kamp mer enn Liverpool, gjør oppgaven fullt mulig. Vanskeligere blir det nok å ta igjen Manchester City som er ti poeng foran med like mange kamper spilt som Liverpool, og Arsenal som er hele 15 poeng foran med like mange kamper spilt.

Mellom Liverpool og en topp fire-plassering befinner også Manchester United seg. De er fire poeng foran Liverpool med like mange kamper spilt. Klopp og spillernes hovedmål foran de resterende 24 kampene er å klatre forbi minst to av disse lagene.

– For øyeblikket er det fortsatt to veier som fører oss til Champions League neste år. Så lenge det er tilfelle, ser jeg oss som en god kandidat til å ta en Champions League-plass, lyder det selvsikkert fra Klopp.

Den andre veien til å klare det er selvsagt ved å vinne årets Champions League, der Real Madrid står mellom Liverpool og en plass i kvartfinalen. Åttedelsfinalene mot spanjolene spilles henholdsvis på Anfield 21. februar og på Santiago Bernabeu 15. mars.