Alt gikk ikke etter planen i VM-pausen

Taket over gamle Anfield Road End vil fortsatt være der når Liverpool møter Leicester 30. desember.

Byggingen av Anfield Road Stand har pågått de siste 13 månedene, og den nye tribunen er nå mer en halvferdig, og Liverpool Echo slår fast at byggearbeidene fortsatt er i rute til at det blir åpning av den nye tribunen når 2023/24-seosngen starter.

Likevel gikk ikke alt etter planen når det gjelder byggarbeidene i VM-pausen, slår lokalavisen på Merseyside fast. 

En del av byggeprosessen krever at man fjerner taket fra den eksisterende tribunen i Anfield Road End. Planen var at taket skulle fjernes i VM-pausen. Dette ble ifølge Echo ikke gjort, og taket vil dermed fortsatt være der når Liverpool spiller romjulskamp mot Leicester på Anfield 30. desember.

Fjernes etter sesongen

Liverpool FC har bekreftet til lokalavisen at taket nå først vil fjernes når inneværende sesong er ferdigspilt. Altså til sommeren. 

Klubben hevder at dette ikke vil få konsekvenser for tidsskjemaet til prosjektet, og ei heller byggekostnadene. Klubben sier det er logistikk-grunner som ligger bak beslutningen om å vente til sommeren, og legger til at det også tidligere er blitt diskutert å gjøre dette arbeidet til sommeren.

De siste ukene er to store stålbuer kommet på plass i den nye konstruksjonen, en på nordøst-siden og en på nordvest-siden av den nye tribunen. Rørleggerarbeidet og isoleringen av den nye tribunen er også påbegynt.

Arbeidet med nye Anfield Road Stand startet i oktober 2021, og Echo slår fast at de største utfordringene allerede er unnagjort. Dette inkluderte bruk av to 600-tonns kraner for å løfte den nye tribunens takstoler på plass. Dette arbeidet ble gjort i juli. 

3700 tonn med stål går med til å reise den nye tribunen. Arbeidet gjøres bak den nåværende tribunen, og den nye tribunen vil koste 80 millioner pund. Når den står ferdig vil Anfield ha plass til 61 000 tilskuere, noe som vil gjøre Liverpools stadion til den fjerde største i Premier League.