– Det ble lagt ned et imponerende stykke arbeid for å få til dette

Jürgen Klopp roser Julian Ward og alle som var involvert for å få Gakpo-avtalen i havn.

Onsdag kveld kunne Liverpool FC bekrefte at Cody Gakpo blir Liverpool-spiller fra 1. januar, etter at nederlenderen bestod den medisinske testen og ble enig med Liverpool-ledelsen om sine personlige betingelser hos Anfield-klubben.

Jürgen Klopp tror at den 23 år gamle angriperen kan bli en umiddelbar hit i Premier League, men beskriver også sin nye nummer 18 som en spiller som Liverpool kan ha glede av i mange år fremover.

– Det er veldig gode nyheter for oss at vi har klart å få denne avtalen i havn. Jeg må si at det ble lagt ned et imponerende stykke arbeid for å få til dette av alle som var involvert, og spesielt Julian Ward, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

GODE NYHETER: Jürgen Klopp er imponert over jobben som ble gjort for å få Cody Gakpo til Anfield.

GODE NYHETER: Jürgen Klopp er imponert over jobben som ble gjort for å få Cody Gakpo til Anfield.

– Vi har sikret oss en spiller som vi har kjent til en god stund, og som vi tror har en veldig lys fremtid hos oss. Det er masse ved Cody jeg liker. Han er fortsatt bare 23 år gammel, men er allerede en erfaren spiller. Han var kaptein for PSV, han var årets spiller i Nederland forrige sesong, og som mange har fått med seg så hadde han et flott VM med Nederland, legger Liverpool-manageren til.

– En smart fotballspiller

Gakpo skal spille med trøye nummer 18 i Liverpool.  Han kan få debuten sin mot Brentford 2. januar, men ifølge James Pearce i The Athletic og Paul Joyce i The Times er det mer sannsynlig at debuten kommer mot Wolverhampton i tredje runde av FA-cupen 7. januar.

– Det er åpenbart at han allerede er en veldig, veldig god spiller, men alderen hans betyr at han også har potensial til å bli enda bedre. Offensivt er han veldig allsidig, og på toppen av det hele vet vi at han er en smart fotballspiller og også en smart person. Vi gleder oss veldig til å jobbe sammen med ham, sier Klopp.

Liverpool betaler 37 millioner pund til PSV Eindhoven for venstreflanken, men overgangssummen kan stige til 44 millioner pund dersom alle klausuler slår inn. Gakpo har signert for fem og et halvt år, frem til sommeren 2028.