Nå har Webb tatt over som dommersjef

Den tidligere toppdommeren er i gang som dommersjef i PGMOL.

Det er store forventninger knyttet til Howard Webb når han kommer i gang med sitt arbeid som dommersjef i dommerforeningen PGMOL. ESPN skriver at han nå offisielt har tatt over jobben til Mike Riley, som nå vil trekke seg mer og mer unna.

Den tidligere toppdommeren har frem til nå hatt tilsvarende rolle i amerikanske MLS, og han har høstet skryt blant annet for å være opptatt av åpenhet rundt VAR-avgjørelser. Det er noe mange håper blir praksisen også i Premier League.

Webb har blant annet sørget for et ukentlig program på Youtube der dommere forklarer hvordan de har tenkt i de avgjørende situasjonene helgen i forkant. Om det skjer med det første i Premier League gjenstår å se. Først og fremst blir jobben til Webb å heve nivået på dommerne i ligaen.

Flere feil

ESPN skriver nemlig at VAR har innrømmet at seks av de 48 avgjørelsene som er tatt gjennom VAR denne sesongen har vært feil. Flere av disse har vært direkte kampavgjørende. Ingen av situasjonene har skjedd i Liverpools kamper.

Webbs første grep har vært å ansette en VAR-trener som skal jobbe tett med de dommerne som jobber i videorommet i Stockley Park.

51-åringen skal også på besøk til samtlige Premier League-klubber på nyåret for å bli kjent med blant annet managerne, og der vil han også fortelle hva som kreves av dommerne.

Han vil dessuten gjennomføre en evaluering av hvordan VAR-praksisen i Premier League har vært til nå, og hvorvidt endringer er nødvendig.