– Skader omdømmet til Liverpool Football Club

Jürgen Klopp får støtte av managerkolleger etter utvisningen mot Manchester City. Men han må også tåle å få kjeft fra flere hold.

Jürgen Klopp ble belønnet med rødt kort for sin voldsomme reaksjon i retning assistentdommer Gary Beswick etter at et frispark til Mohamed Salah ble oversett av dommerteamet. I kjølvannet av kampen har tyskeren fått kritikk fra flere hold - blant annet skribenter i diverse engelske aviser.

Blant dem som har tatt opp saken er Jason Burt i The Telegraph, som mener Klopp, Pep Guardiola, Erik Ten Hag og David Moyes alle var skyld i å gå for langt i sitt raseri mot dommerne på søndag. 

«Dette var en ettermiddag som ga grunn til bekymring, all den tid respekten for dommere aldri har vært lavere - spesielt i breddefotballen. Og til tross for argumenter om at bredden ikke påvirkes av det som skjer på den store scene, er oppførselen i Premier League, fra både managere og spillere, med på å gjøre nettopp det».  

«Samtidig som Klopp reagerte som han gjorde ble det ikke spilt noen kamper i Merseyside Youth Football League, som har mer enn 150 lag. I stedet ble en hel serierunde avlyst på grunn av en rekke hendelser med upassende og truende oppførsel. Det er ikke Klopp sin skyld, men det har en effekt», skriver Burt.

Lampard: – Ingen sammenheng

Everton-manager Frank Lampard fikk spørsmål om Klopp andre managere sin oppførsel da han møtte pressen tirsdag, og han støtter sin kollega. 

– Vi har et ansvar, men samtidig er vi i jobber der vi er under høyt press. Det er lett for meg å snakke nå i rolige omgivelser, og Klopp kom også ut og beklagde etter kampen, sa Lampard.

Han ser ikke sammenhengen mellom managernes oppførsel og problemene i breddefotballen. 

– Hvis du prøver å trekke linjer derfra til dommere som blir angrepet i breddefotballen så får det være din sak. Jeg ser det ikke. Da Conte og Tuchel røk i tottene på hverandre tidligere i sesongen ble det sagt at det er det Premier League handler om, sa han.

Også Klopps neste motstander David Moyes, som også var rasende på dommerne i helgen, støtter tyskeren. 

– Det kan bli mye følelser i løpet av 90 minutter, og du kan endre helt karakter sammenliknet med den du egentlig er. Og hvis du ser på hendelsen Klopp ble sint for, så hadde han vel helt rett, sa Moyes og la til at han håper Klopp slipper karantene.

– Skader omdømmet til Liverpool

The Telegraph har intervjuet lederen av Ref Support UK, Liverpool-supporter Martin Cassidy, om Klopps oppførsel på sidelinjen søndag, og han er krass i sin kritkk av manageren. 

– Det sårer meg å se noen jeg har så mye respekt for oppføre seg slik og i mine øyne skade omdømmet til Liverpool Football Club. Jeg er født og oppvokst med Anfield. Jeg kan ikke huske Dalglish, Paisley eller Shankly oppføre seg slik. Hvorfor synes Klopp at han kan gjøre det? Han bringer skam over «Boot Room» med denne oppførselen, sier han.

– Hvordan tror du linjedommeren har det? Tror du ikke han er lidenskapelig opptatt av sin jobb? Likevel mistet han ikke hodet. Han skal til VM og er en av verdens beste assistentdommere, og likevel får han en slik behandling av Klopp, sier Cassidy. 

Han mener Premier League-managernes oppførsel definitivt har en effekt på det som skjer i bredden. 

– Det gir inntrykk av at det er ok å oppføre seg slik. Jeg trodde de dagene var talte den dagen Neil Warnock forlot Premier League. 

Det er fremdeles ikke kjent om Klopp må se West Ham-kampen fra tribunen eller om han får lov til å være i teknisk sone etter det røde kortet.