– Origis form gjorde at drømmeovergangen min gikk i vasken

Max Kruse har igjen fortalt historien om hvor nære han var en overgang til Liverpool.

Sommeren 2019 hadde Liverpool akkurat vunnet Champions League, og forberedte seg til den eventyrlige 2019/20-sesongen som skulle ende opp med ligatittel nummer 19 på Anfield.

Det mange kanskje har glemt, er at de røde den sommeren kun kjøpte en 17 år gammel Sepp van den Berg fra PEC Zwolle, en 16 år gammel Harvey Elliott for en kompensasjonssum fra Fulham, og Adrian som ny backupmålvakt for Alisson Becker, etter at Simon Mignolet var solgt.

De røde hadde egentlig andre planer – og planen skal ha vært å kjøpe en ny spiss. Det gikk i vasken da Divock Origi hadde sin utrolige høst, som ble en av de store grunnene til at klubben gikk til Champions League-finalen i Madrid og vant mot Tottenham.

Belgieren scoret to mål mot Barcelona i semifinalen på Anfield, og scoret også 2-0-målet som senket Spurs i finalen. Han kom også inn som innbytter og scoret vinnermålet mot Newcastle som gjorde at de røde hang med i tittelkampen helt til siste serierunde.

DRØMMEKAMPEN: Liverpool knuste Barcelona, og Divock Origi scoret to mål.

DRØMMEKAMPEN: Liverpool knuste Barcelona, og Divock Origi scoret to mål.


Kunne vært annerledes

Origi hadde vært på lån i Wolfsburg sesongen før, og takket nei til en permanent overgang til Wolverhampton. Han ville bli i Liverpool og kjempe om plassen sin, og det gjorde han.

Det gikk utover den da 31 år gamle tyske spissen Max Kruse. Kruse hadde en fortid i klubber som Werder Bremen, St. Pauli, Freiburg, Borussia Mönchengladbach og Wolfsburg, og var tilbake i Werder Bremen da Liverpool uttrykte at de ville hente ham sommeren 2019.

Etter 12 mål og 14 målgivende for klubben, skal han ha vært veldig nær en overgang til Liverpool.

– Jeg skulle signere for Liverpool sommeren 2019, da kontrakten min med Werder Bremen gikk ut. Vi hadde vært på telefonen med Jürgen Klopp siden februar, og det var bare signaturen som manglet. Det skulle bli toppen av karrieren min, men ting utviklet seg veldig annerledes, sier Kruse i podcasten En Son Haber. Intervjuet er gjengitt av The Mirror

– Duoen Daniel Sturridge og Divock Origi skulle bli solgt, og jeg skulle signere. Det var planen deres. Så startet Origi å score mange mål mot slutten av sesongen, og klubben ombestemte seg etter de målene, sier han videre.

Origi signerte en ny lang kontrakt med Liverpool, og forlot klubben nå i sommer da han gikk til AC Milan. Sturridge endte opp med å forlate de røde, og signerte for tyrkiske Trabzonspor.

Telefon fra Klopp

Den tidligere tyske landslagsspilleren, som scoret fire mål på 14 landskamper mellom 2013 og 2015, forteller at Klopp ringte ham.

– Jürgen ringte meg, og sa: «Sorry Max. avgjørelsen er å beholde Origi. Dessverre vil vi ikke ha mulighet til å signere deg». Overgangen min til Liverpool gikk i vasken i siste minutt, så jeg var veldig opprørt, sier han.

Kruse endte opp med å signere for Fenerbahce i tyrkisk fotball. Året etter var han tilbake i tysk fotball, der han spilte for Union Berlin sammen med Loris Karius og Taiwo Awoniyi som da var Liverpools eiendom. Han gikk til Wolfsburg i sommer, men ble frigitt i forrige uke. Nå linkes han til MLS-klubber.

Han snakket også om overgangen som gikk i vasken i februar 2021, men da uten å nevne hvilke spillere han skulle erstatte.