Snart er det bare to spanske storklubber igjen

Juventus inviteres tilbake i European Club Association.

I slutten av november kom sjokkbeskjeden fra Italia om at president Andrea Agnelli og hele Juventus-styret trekker seg. Den meldinger kommer etter at Juventus har meldt om enorme økonomiske tap – og etter superligafiaskoen der Agnelli var en av pådriverne.

Agnelli var styreformann i European Club Association (ECA) da nyheten sprakk om planene for The Super League. Italienerens rolle opp i det hele har blitt omtalt som det største sviket mot UEFA og president Aleksander Ceferin. De to var veldig nære, men har ikke lenger et forhold. Agnelli skulle være viseformann i The Super League.

Etter at Juventus sin tidligere president var ferdig i ECA, var det Nasser Al-Khelaifi fra Paris Saint-Germain som overtok.

Inviteres tilbake

De 12 superligaklubbene meldte seg ut av ECA da de gikk egne veier med sitt nye prosjekt, men da det var dødt og begravet kom ni klubber tilbake fire måneder senere.

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, AC Milan, Inter og Atletico Madrid meldte seg inn igjen i midten av august i fjor. Juventus, Real Madrid og Barcelona har siden stått på utsiden, og har ikke gitt opp håpet om at The Super League kan gjenopplives.

Nå vil de spanske gigantene stå igjen alene, for Daily Mail rapporterer at Juventus nå inviteres tilbake igjen etter at Agnelli og det tidligere styret er borte. 

Neste torsdag er det igjen møte i Domstolen i Den europeiske union i Luxembourg, der det nye selskapet A22 som har støtte fra de gjenværende klubbene og nå satser på en ny utgave av superligaen, vil argumentere for at UEFA sin motstand til prosjektet bryter EU-retten.

UPOPULÆR: Andrea Agnelli var en av hovedpersonene bak superligaen. I slutten av november sa han og hele Juventus-styret opp.

UPOPULÆR: Andrea Agnelli var en av hovedpersonene bak superligaen. I slutten av november sa han og hele Juventus-styret opp.