– Den beste dagen i livet mitt

Sadio Mané i himmelen etter å ha vunnet Afrikamesterskapet.

– Dette er den beste dagen i livet mitt, og det beste trofeet i livet mitt. Jeg har vunnet Champions League og noen andre trofeer, men dette er det største og viktigste for meg, sier Sadio Mané ifølge BBC.

Søndag kunne han sammen med Senegal løfte landets første trofé i Afrikamesterskapet noensinne. Senegal har vært nærme før, blant annet i 2019 da Mané var med på å tape finalen. Søndag fikk han æren av å avgjøre finalen mot Mohamed Salah og Egypt da han scoret på det avgjørende straffesparket. 

– Jeg er glad på egne vegne, på folkets vegne og på min families vegne, sier Mané. 

Takker lagkameratene

Kantspilleren fikk en brutal start på finalen da straffesparket etter bare noen få minutter ble reddet av Egypt-keeper Kabalski. Liverpool-spilleren måtte vise stor mental styrke da han igjen gikk frem da alt skulle avgjøres.

Mané retter en stor takk til lagkameratene for støtten. 

– Det var tøft å bomme på den første straffen. Men lagkameratene kom bort til meg og sa at vi taper og vinner sammen, og de sa at jeg hadde gjort så mye for dem at det bare var å jobbe videre. Det ga meg styrke. Jeg tror det utgjorde forskjellen da jeg traff på andre forøsk, sier han.

Mané sier han ble motivert av støtten.

– Alle kom og sa til meg at de stoler på meg. Det ga meg enda mer motivasjon. Hele laget fortjener dette trofeet, sier han.

– Dette er for folket

For Senegal-trener Aliou Cissé ble det en stor dag. Han har tidvis måttet tåle kritikk gjennom sine syv år i jobben, men nå klarte han å lede landet sitt til en dag mange kommer til å huske for alltid. 

– Det var en lang og vanskelig kveld, men vi ga aldri opp, sier Cissé ifølge BBC. 

– Dette er et bevis på den mentale styrken til denne generasjonen. Vi er veldig lykkelige og vil dedisere triumfen til det senegalesiske folket, for helt siden vi ble selvstendige har vi jaktet dette trofeet, sier han.

Mané ble for øvrig kåret til turneringens beste spiller etter å ha levert viktige bidrag fra første til siste stund i Afrikamesterskapet.