Dette skriver avisene etter FA-cupseieren mot Cardiff: «Dette var dagen han hadde ventet på»

Harvey Elliott og Luis Diaz får mest oppmerksomhet i de engelske avisene etter 3-1-seieren over Cardiff søndag.

«Denne sesongen er nå full av muligheter for Liverpool, som kjemper på fire fronter med en tropp som aldri har vært sterkere i løpet av Jürgen Klopps syv år i klubben. Både Diaz, som ble hentet inn et halvt år før planlagt som følge av Tottenhams interesse, og 18 år gamle Elliott, representerer fremtiden. Men prestasjonene her viste at de også vil være med på å forme nåtiden. Hvis det fører til at Klopp får vanskelige valg når det gjelder laguttak de neste ukene, vil han neppe klage», skriver Paul Joyce i The Times.

Han skriver at øyeblikket der Elliott scoret sitt første mål på klubben, på assist fra Andy Robertson, var spesielt. 

«Det ble et følelsesladd øyeblikk i midtbanespillerens første kamp på fem måneder».

«Elliotts tilnærming til den tøffe opptreningen etter skaden han fikk mot Leeds i september har vært eksemplarisk. Selvtilliten det første målet for klubben gir kunne vi se ut fra feiringen foran the Kop. På tribunen stod far Scott og slet med å holde tårene tilbake», skriver han.

Fikk endelig se Elliott og Diaz

James Pearce i The Athletic skriver at det meste handlet om Harvey Elliott og Luiz Diaz søndag.

«Før kampen var supporterne oppstemt for Harvey Elliotts comeback etter 147 dager ute med skade. Tenåringen har jobbet sokkene av seg for å komme tilbake i rekordtid etter ankelskaden han fikk mot Leeds i september». 

«Tilskuerne var også i gledesrus over mulighetene til å se Luis Diaz gjøre sin debut en uke etter 37 millioner pund-overgangen fra Porto», skriver Pearce.

«Begge spillerne satt på benken, til noens skuffelse, og det var rop om å sette dem inn til pause da det fremdeles var målløst», skriver Pearce. 

Det skulle ikke gå lang tid etter hvilen før fansen fikk det de ønsket seg. 

«Alle øyne var på Elliott og Diaz da duoen kom ut av tunnelen for å varme opp en halvtime før avspark. Det var en kamp som handlet om Elliotts comeback og Diaz' ankomst. Etter 58 minutter fikk fansen det de ønsket seg».

Fortjent opplevelse

«Harvey Elliott ville ikke forlate banen, og hvem kan klandre ham. Dette var dagen han hadde ventet på, hyllesten han har lengtet etter, og klemmen fra Jürgen Klopp han har savnet så mye. Nyt dagen, unge mann. Du fortjener det», skriver Neil Jones i Goal.

«Hundreogførtisju dager etter at tenåringen følte verden hadde rast sammen, var han tilbake for å gjøre det han gjør best og elsker mest. Lyse opp fotballkamper. Lyse opp Anfield», skriver Jones.

Liverpool tok seg videre og skal møte Norwich i åttedelsfinalen i FA-cupen, men lite handlet om selve resultatet, mener Jones, som sier at det handlet om Elliotts eventyrdag.

«Feiringene sa alt, da Elliotts lagkamerater stormet til for å gratulere sin unge kollega. De vet hva 18-åringen har vært gjennom og hvor hardt han har jobbet for å være tilbake på banen innen fem måneder. De elsker ham, og hvorfor skulle de ikke gjøre det?».

Kan jage første FA-cuptrofé på 16 år

Ian Herbert i Daily Mail skriver at Luis Diaz nok forstod at det meste handlet om Elliott i søndagens kamp. 

«Synet av at Harvey Elliott ble løftet av banen på Elland Road i september, med en oksygenmaske over ansiktet da han fikk den stygge ankelskaden, var nedslående for alle som har sett utviklingen av Liverpools strålende tenåringstalent». 

«Opptreningen og et comeback på fem måneder har vært utrolig, og det samme var måten han spilte på - en kamp som ble toppet med scoring. Elliott mottok innlegget fra Andy Robertson etter 76 minutter, kontrollerte ballen med venstrefoten før han fyrte av gårde et skudd med kraft og presisjon. Elliott ble omfavnet. Dette var ingen normal målfeiring», skriver Herbert.

«Diaz gjorde seg på ingen måte bort i den halvtimen med fotball han og Elliott fikk etter at Liverpool hadde lagt en frustrerende omgang bak seg. Hans årvåkenhet førte til Liverpools andre mål, og han kunne fått en assist til om ikke pasningen til Elliott hadde vært litt for hard». 

«Duoen kom med en ny giv til et Liverpool-lag som med kamp mot Norwich i femte runde kan se for seg å nå langt i en turnering de ikke har vunnet på 16 år», skriver Herbert.