– Dette ble som et eventyr

Jürgen Klopp sier Harvey Elliotts skade mot Leeds var et av de vanskeligste tingene han har opplevd i karrieren.

Vi hadde allerede visst i et par uker at Harvey Elliott var på vei tilbake, og utover i vinterpausen ble det klart at 18-åringen kom til å få noen minutter mot Cardiff City.

Han startet på benken, men kom inn og markerte seg umiddelbart. Hele tiden spillbar, med ønske om å få ballen.

Jürgen Klopp var veldig glad for det han så av unggutten.

– Vi mistet ham mot Leeds til en forferdelig skade, og gjennom hele rehabiliteringsperioden var han veldig tålmodig. Det medisinske apparatet gjorde en utrolig jobb med ham, men han var tålmodig nok til å ta alle de nødvendige stegene, sa Klopp på sin pressekonferanse.

– Bare det å komme på banen er et stort steg frem – men å score dette flotte målet gjør det til et skikkelig eventyr.

– Jeg er veldig glad på hans vegne, og han var i skyene. Han er tilbake. Han trenger fortsatt tid, etter å ha vært lenge ute, men han er tilbake og det kunne vi se i dag. Han er en utrolig spiller, og det er vi veldig glade for, sa Klopp videre.

Vanskelig øyeblikk på Elland Road

Klopp var i strålende humør etter seieren mot Cardiff, og tok seg god tid i intervjusonen med Bein Sport. Der fortalte han at det som skjedde mot Leeds var noe av det tøffeste han hadde opplevd i sin lange managerkarriere.

– Det var et veldig rørende øyeblikk. Jeg har kjent ham en stund nå, og vet hvilken fin fyr han er. Da vi mistet ham mot Leeds var det et av de tøffeste øyeblikkene i karrieren min. Det skjedde like foran oss, og vi kunne alle se situasjonen. Så måtte vi vente, og se alle stegene han måtte ta i rehabiliteringsperioden, sa Klopp.

SCORING: Harvey Elliott scoret sitt første mål for de røde.

SCORING: Harvey Elliott scoret sitt første mål for de røde.

Til LFCTV fortalte han at det var han selv som var lengst nede etter skaden i september.

– Jeg var i dårligere humør enn ham etter skaden han fikk mot Leeds. Det var han som sa «kom igjen sjef, opp med hodet, jeg kommer tilbake», sa han til LFCTV.

Har vært Liverpool-supporter hele livet

Vi har sett bilder av en veldig ung Elliott, fullt påkledd med Liverpool-utstyr fra topp til tå. Etter fem måneder ute, fikk han sin aller første scoring for klubben. Det at den kom foran The Kop gjorde det hele enda mer spesielt.

– Når du får slik situasjon som dette… Dette er et spesielt stadion for oss alle, men for ham er det trolig det eneste stadion som gjelder, ler Klopp til Bein Sport.

– Han har vært Liverpool-supporter siden han var veldig ung. Han har ikke vokst så mye, men er nå en skikkelig fotballspiller. Det er en veldig fin historie, og jeg kan se for meg at hans far var på stadion og tok til tårene. Det var bare fint.

– Jeg har fått tips fra Diogo!

Hovedpersonen selv var naturlig nok i skyene etter den flotte scoringen.

– Det er fortsatt vanskelig å sette ord på det. Jeg vet hva som er jobben min på laget – scoringer og målgivende. Heldigvis kom det i dag foran supporterne etter at jeg hadde vært lenge ute. Når alt kommer til alt er det jobben min, så jeg må bare fortsette med det. Det er et øyeblikk jeg og familien min vil huske, sa Elliott til ITV.

Han mente Diogo Jota hadde gitt han noen tips som kom godt med på veien.

– Det var ikke så verst! Jeg har sett på mannen står ved sidan av meg, Diogo, og han har banket inn mål for oss, så jeg har fått noen tips. Det var fint å komme inn og score, og slik ballen kom til meg, så må du få ballen i mål. Jeg er bare glad for at jeg klarte å få det til.

I et intervju med Liverpoolfc.com takker han støtteapparatet og familien. 

– Det er en lang liste, men den viktigste var Joe Lewis i Liverpool. En av fysioterapeutene tok imot meg grytidlig, og lot meg ikke dra før sent på kveld, så han har gjort meg sterk igjen. Listen er lang, men jeg må nevne all familien min og vennene mine også – og spesielt min mor og far. De har hjulpet og støttet meg hele veien.

– Jeg vil bare takke alle i LFC, og supporterne for støtten og kjærligheten. Jeg er tilbake nå, og har lagt skaden bak meg.

SCORINGEN: Harvey Elliott scoret sitt første Liverpool-mål foran The Kop.

SCORINGEN: Harvey Elliott scoret sitt første Liverpool-mål foran The Kop.