Liverpool kan bruke januarkjøpet i alle turneringerDiaz vil ta Phillips sin plass i Champions League-troppen

Ved midnatt i kveld skal de 16 gjenværende klubbene i Champions League bekrefte troppene for sluttspillet.

Midnatt i kveld må de 16 klubbene som skal spille åttendedelsfinaler i Champions League denne våren ha bekreftet sine tropper for sluttspillet.

Luis Diaz kommer til å ta Nathaniel Phillips sin plass i Liverpools tropp. Phillips ble lånt ut til Bournemouth på overgangsvinduets siste dag.

UEFA vil med all sannsynlighet bekrefte hvilke spillere som er registrert i løpet av torsdag.

Reglene er slik at en klubb må ha minst åtte hjemmeavlede spillere i sin 25-mannstropp, noe som førte til at Liverpool bare hadde en tropp bestående av 24 spillere under gruppespillet. Harvey Elliott teller for eksempel ikke som hjemmeavlet spiller, da han ikke har vært to år uten avbrekk i samme engelske klubb etter at han fylte 16 år.

Regelendring i 2018 - Diaz kan spille alt

Frem til 2018/19 var det slik at en spiller ikke kunne spille for to ulike lag i Champions League. Den regelen er nå fjernet

Mange vil kanskje huske at Michael Owen satt på benken i kvalifiseringskampene til turneringen i 2004/05, som Liverpool vant. Han kom ikke på banen, og ble senere solgt til Real Madrid. Eller at Fernando Morientes, toppscoreren i Champions League 2003/04-sesongen, ikke kunne spille for Liverpool da han kom i januarvinduet 2005, fordi han hadde spilt i gruppespillet. Han måtte se på fra sidelinjen da hans nye lagkamerater gikk hele veien i Istanbul.

Det blir altså ikke tema for Luis Diaz, som går rett inn i troppen, og er aktuell for spill for Liverpool i alle turneringer. Han kan også spille i søndagens FA-cupkamp mot Cardiff City, dersom arbeidstillatelsen kommer i orden i tide. Han kan brukes i ligacupfinalen i slutten av måneden, dersom Klopp ønsker det.

Tre nye kan registreres

Klubbene kan maksimalt registrere tre nye spillere inn i troppen, men ser vi på oversikten over hvem de ulike Champions League-lagene har kjøpt, gjelder det kun franske Lille.

De har kjøpt Edon Zhegrova (Basel), Joffrey Bazié (Salitas), Carlos Baleba (EFB Cameroun), Hatem Ben Arfa (gratis), og må utelate én. Ettersom Bazié og Baleba er 18 år gamle, er det neppe noe stort dilemma der heller.

Det er et større problem for Barcelona, fordi de samme reglene gjelder i Europa League. Én av Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres, Dani Alves og Adama Traoré må bli utelatt fra troppen til kampene i sluttspillet, der de starter mot Napoli.

Liverpool skal møte Inter i åttendedelsfinalene i Champions League. Kampen i Milano spilles om to uker, onsdag 16. februar. Returoppgjøret på Anfield spilles tirsdag 8. mars.