Innrømmer at det var tøft å havne bak i køen

Nat Phillips gikk fra å spille fast mot slutten av forrige sesong til å bli femtevalg etter sommeren.

– Nå har det vært en periode der jeg ikke har spilt mange minutter. Som spiller ønsker man jo å spille, så jeg håper jeg får muligheten til å gjøre det her, sier Nat Phillips i et intervju med AFC Bournemouth som er gjengitt av Mirror

24-åringen sikret seg et utlån til opprykksjagende Bournemouth på deadline day etter et januarvindu der mange ventet at midtstopperen skulle bli solgt. Klubben hentet inn hele fem spillere på overgangsvinduets siste dag.

Stort sett hele sesongen har Phillips tatt til takke med rollen som femtevalg på midtstopperplass. Han innrømmer at det tidvis har vært vanskelig. 

Godt forhold til Klopp

– Det er vanskelig når man ikke spiller, og jeg fant det vanskelig etter å ha fått en smak på fast førstelagsfotball forrige sesong, sier stopperkjempen. 

Phillips ble som kjent en av heltene bak fjorårets snuoperasjon da Liverpool sikret tredjeplassen i Premier League. Phillips fikk 20 kamper i alle turneringer - inkludert de fem siste ligakampene, som alle endte med seier. 

Men over sommeren kom Virgil van Dijk, Joel Matip og Joe Gomez tilbake fra skader, og Ibrahima Konaté ble kjøpt inn. Det har ført til kun tre opptredener for førstelaget denne sesongen, og kun én fra start - mot AC Milan i Champions League. 

– Å gå fra å spille mye til ikke å spille så mye er vanskelig, så jeg innser at jeg må få mine minutter andre steder. Forhåpentligvis er dette en overgang som passer for alle, sier Phillips.

Forholdet til Jürgen Klopp og Liverpool har ikke blitt svekket selv om spilletiden har minket. 

– Jeg har forbedret meg mye i den tiden jeg har jobbet med han. Han er en meget god trener og manager, og utenfor banen er han en flott person å ha rundt seg. Jeg er veldig heldig som har fått jobbe med ham, sier Phillips.

Opprykksjakt

Nå får midtstopperen sjansen til å kjempe om opprykk med Bournemouth i Championship, slik han gjorde da han var utlånt hos Stuttgart i Bundesliga 2 første halvdel av 2019/20-sesongen. 

– Det har vært økende interesse for meg gjennom overgangsvinduet, og jeg likte Bournemouth på grunn av ambisjonene til klubben. Jeg har hørt mye bra og gleder meg veldig til å komme i gang.

– Bournemouth har et klart mål, og alle spillerne ønsker å spille i Premier League. Vi skal gjøre alt vi kan for å klare det.

Phillips, som nå har overlatt posisjonen som femtevalg til hjemvendte Rhys Williams, kan få sin første kamp for sørkystlaget når de møter Boreham Wood i FA-cupen på lørdag.