Nye detaljer om Carvalho-kjøpet som gikk i vaskenLiverpool ville også gi Fulham prosenter fra videresalg

Engelske klubber kan ikke snakke med Carvalho før 15. mai. For utenlandske klubber er det nå fritt frem.

Sent mandag kveld så det ut til at Fabio Carvalho skulle bli Liverpool-spiller i januarvinduet, men overgangen gikk i vasken da papirarbeidet ikke gikk i orden i tide. 

James Pearce i The Athletic deler nå nye detaljer om hva som skjedde mandag kveld, og hvor det gikk galt.

Klokken 19.00 lokal tid, fire timer før overgangsvinduet stengte, forlot 19-åringen hjemmet sitt for å da den medisinske sjekken i hovedstaden. En time senere satt spillerens representanter i forhandlinger med Liverpool over betingelsene i en femårskontrakt.

Det var en intens kamp mot klokka for å få inn alt papirarbeidet før overgangsvinduet stengte midnatt norsk tid, og partene kom ikke i mål. Fulham hadde satt det som et absolutt krav at spilleren skulle tilbake på lån for å hjelpe til i jakten på opprykk til øverste nivå, og det at English Football League ikke åpner for å få forlenget fristen, slik en gjør i Premier League, gjorde at en rett og slett ikke rakk det.

Ville gi prosent av videresalg

Pearce skriver at Fulham avslo Liverpools første bud på fem millioner pund, i tillegg til den samme summen pluss spilleren tilbake på lån. Sent på dagen ble klubbene enig om en overgangssum som kunne stige til åtte millioner pund. Fulham ville også få prosenter fra videresalg.

Det var først da Liverpool fikk tillatelse til å snakke direkte med 19-åringen, som ventet utålmodig på å få snakke med Jürgen Klopp, og høre hvor han passet inn i tyskerens planer.

Liverpool ønsker fortsatt å få i stand en avtale, og unngå prosessen med at det skal gå til et tribunal. Reglene i England er også slik at ingen Premier League-klubber har lov å snakke med spilleren før den tredje søndagen i mai – altså etter 15. mai.

Andre regler for utenlandske klubber

Det er ikke en regel som gjelder for utenlandske klubber, og det har blitt rapportert at klubber som Barcelona, Benfica, Sevilla, Monaco, AC Milan, Bayern München og Borussia Dortmund er interessert. De vil da ha god tid på å forhandle seg frem til et tilbud som kan friste Carvalho og hans representanter.

ØNSKET: Liverpool håper fortsatt at de kan få tak i Fabio Carvalho.

ØNSKET: Liverpool håper fortsatt at de kan få tak i Fabio Carvalho.

Det kan hindres ved at Liverpool og Fulham blir enig om en avtale som tar ham til Anfield til sommeren. Det som gjør ting komplisert, er at Carvalho har blitt representert av familiemedlemmer denne måneden, etter at han brøt med Unique Sports Management som agenter. Samtidig er det mange agenter som ønsker å representere ham, og ifølge The Athletic er det den komplekse situasjonen som gjør at noen klubber har holdt seg unna. 

Kilder nær spilleren har også sagt at fremtiden hans ikke bare handler om økonomi, men at spilletid er helt avgjørende. Det er et ønske om å finne riktig klubb. Liverpool har vist til det finnes en vei opp og frem i klubben som ung spiller, og viser til spillere som Trent Alexander-Arnold og Harvey Elliott. Elliott og Carvalho skal være nære venner fra tiden sammen i Fulham, og holder kontakten.