– Vi må sørge for at vi holder Thiago skadefri og tilgjengelig

Thiago Alcantara har vært en av Liverpools store formspillere den siste tiden.

Thiago Alcantara har igjen funnet formen etter at han kom tilbake fra en hofteskade som holdt ham ute gjennom juleprogrammet og januar.

På den lukkede delen av tirsdagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om dette var det beste vi hadde sett av spanjolen i Liverpool-drakt.

– Jeg vet ikke helt det. Forrige sesong, i de siste åtte-ni kampene mener jeg at han spilte stort sett alle kampene. Slik jeg husker det var det også en ganske god periode, sier manageren.

– Vi er alle enig om at Thiago har hatt perioder der han har slitt med skadeproblemer, og når han har kommet tilbake kan du ikke bare umiddelbart komme inn i rytmen, selv om han har kvalitetene han har, sier han.

At 30-åringen var en spiller som var mye skadeutsatt visste vi allerede før han kom til Liverpool. På sju år i Bayern München spilte han kun 235 kamper, men når han først spilte var han av de beste spillerne i Bundesliga.

I Liverpool har han mistet kamper med koronavirus to ganger, en alvorlig kneskade etter grisetaklingen fra Richarlison i derbyet, en leggskade i fjor høst, og hofteskaden han fikk i jula.

Har vært avgjørende

Han spilte hele kampen i 2-0-seieren mot Leeds United, og 86 minutter borte mot Inter. Ellers har Jürgen Klopp satt han inn fra benken når laget har trent noe annerledes – med stor suksess. Manageren vil fortsette å matche ham forsiktig.

– Det er til stor hjelp dersom han kan holde seg skadefri over en lengre periode. Det er ikke så viktig om han spiller de første 60, eller de siste 30 eller 45 minuttene. Vi har forsøkt å finne den riktige intensiteten for ham, sier Klopp.

– Selv nå som vi har jobbet sammen lenger, er det ikke som at vi har gjort det veldig lenge, og vet absolutt alt. Derfor prøver vi å gjøre de riktige tingene, uten å holde ham ute når han er klar for å spille. Det har fungert i de siste kampene.

– Han er en veldig, veldig god spiller, og det har vi aldri tvilt på. Ferdighetene hans er vanvittige, men alt handler om å holde seg frisk. Det er det vi jobber med sammen.

Det blir spennende å se om Klopp velger å bruke Thiago fra start i kveldens kamp mot Leeds, eller om han er en som kan bli spart til finalen. Han ble sendt til Elland Road for å observere i søndagens kamp mot Manchester United. 

Liverpool - Leeds spilles kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium 2.