Flere av de utlånte kan forsvinne permanent

Bournemouth ønsker å ha med seg Nat Phillips også neste sesong.

Bournemouth ser ut til å returnere til Premier League etter å ha tilbrakt to sesonger på nest øverste nivå. Sammen med Fulham ligger de meget godt an til å rykke opp denne sesongen, og Liverpool har som kjent utlånsspillere hos begge klubber. 

Siden januar har Nat Phillips blitt en populær spiller for «The Cherries» på sørkysten, og fjorårssesongens stopperhelt for Liverpool har spilt åtte kamper for laget der han har dannet et solid stopperpar sammen med Lloyd Kelly. 

25-åringen sies å være en viktig brikke for manager Scott Parker, som liker at laget spiller seg ut bakfra. Parker virker å være interessert i å ha med seg Phillips også neste år. 

Kan bli dyrt

Midtstopperen signerte en ny kontrakt i sommer på et tidspunkt da mange trodde han skulle forlate klubben. I stedet ble det en høstsesong med veldig få muligheter for Liverpool. Derfor fikk han lov til å dra på utlån i januar da ingen klubber hadde hostet opp de millionene Liverpool krevde for en permanent overgang. 

Liverpool Echo skriver torsdag at det er sannsynlig at Bournemouth vil forsøke å gjøre låneavtalen permanent til sommeren når de skal forberede seg på tilværelsen i Premier League igjen, men spørsmålet er om de kan komme til enighet med Liverpool. 

I fjor sommer ble det meldt at Liverpool krevde om lag 15 millioner pund for «Bolton Baresi», og det er ikke usannsynlig at den startprisen er minst på samme nivå også i år. 

Bournemouth har som kjent bidratt godt til Liverpools klubbkasse de siste årene, med kjøp av spillere som Jordon Ibe, Brad Smith og Dominic Solanke til relativt store summer. Sistnevnte har hatt en strålende sesong og står med 24 mål i alle turneringer for laget som styrer mot opprykk. 

Davies på utgående kontrakt

Neco Williams er på utlån hos den andre klubben som ser ut til å rykke opp, nemlig Fulham. De returnerer til Premier League på første forsøk etter nedrykket i fjor, som kom under ledelse av Scott Parker. 

Williams har levert veldig gode kamper og flere målpoeng etter at også han dro ut på lån fra Liverpool i januar. Foreløpig har det ikke blitt sagt at Fulham ønsker å gjøre overgangen permanent, men det blir nok flust med interesse for den walisiske backen i sommer. 

Ben Davies er en annen som er på utlån i Championship, og han er for tiden skadet. Han har fått bra med spilletid for Sheffield United denne sesongen, men i 2022 har det vært flere årsaker til at det har blitt færre kamper. Ifølge Liverpool Echo er stopperen på utgående kontrakt med Liverpool, og mye tyder på at han vil forsvinne før han fikk spille en eneste kamp i rødt. 

Også Sheyi Ojo, som var tilbake fra skade for Millwall forrige uke, er på utgående kontrakt. Det samme gjelder Ben Woodburn, som er på utlån i skotske Hearts.