– Han var modig og sterk som sa ifra til Liverpool

Wales-landslagssjef Robert Page skryter av Neco Williams før den viktige VM-playoffen.

– Det var flott for Neco at han tok avgjørelsen om å dra til Fulham. Han var modig og sterk som sa ifra til Liverpool at han ikke var fornøyd med bare å være en del av troppen, der han trener med klassespillere hver dag, sier landslagssjef for Wales, Robert Page, ifølge Liverpool Echo

Page har lenge vært en stor fan av Neco Williams, og ble en glad mann da det på deadline day ble klart at høyrebacken skal tilbringe resten av sesongen på lån hos Championship-leder Fulham. Så langt har det gått meget bra, med to mål, to målgivende og mange gode prestasjoner på ni kamper. 

– Han vil spille uke inn og uke ut, og jeg har stor respekt for at han valgte å gjøre det. Han vil dra stor nytte av erfaringen, sier Page. 

Fikk melding

Til BBC Sport Wales sier Williams selv at han fikk en melding fra Page da låneovergangen ble bekreftet. 

– Da jeg signerte for Fulham sendte han en melding og sa han var glad på mine vegne fordi jeg kom til å få spilletid, sier 20-åringen. 

– Det viktigste for meg var å få spilletid hver eneste uke, og å få så mange minutter som mulig. For øyeblikket nyter jeg oppholdet fordi jeg spiller. Det er det enhver fotballspiller ønsker, og jeg nyter det virkelig, sier han. 

Landslagssjefen er virkelig imponert over unggutten, noe som har vist seg i tilliten han har fått både til høyre og venstre på banen for Wales. 

– Jeg synes Neco tok det til et nytt nivå i forrige kamp mot Belgia. Han spilte til venstre i stedet for til høyre der han er mest kjent, men du kan bruke ham hvor som helst. Han er full av entusiasme, ønsker å bli bedre og ønsker å spille for landet sitt, sier Page og legger til: 

– Når du har det har du en oppskrift på suksess. Han er i god form, og det er noe som får meg i godt humør, sier Page. 

Viktig kamp

Neste uke skal Wales ut i VM-playoff. De skal møte Østerrike i semifinalen når de jakter sitt første VM-sluttspill siden 1958. Dersom de går til finalen vil de møte Andy Robertsons Skottland eller Ukraina, men den semifinalen er utsatt som følge av krigen. Først i juni blir det trolig avgjort hvem som får den VM-billetten. 

– Østerrike er den store kampen nå, og vi må gi alt vi kan for å vinne. Alle ser veldig frem til kampen og synes det er veldig gøy at vi fremdeles har muligheten. Vi har en god mulighet til å kvalifisere oss, sier han. 

– Ingen av oss kan gjøre noe med omstendighetene rundt kampen mellom Ukraina og Skottland, så vi må bare vente og se mens vi prøver å ta oss av Østerrike først. Da vil vi i så fall ha en enorm kamp å se frem til uansett når den blir spilt, sier han.

VM går av stabelen i november og desember, og Williams skal blant annet jakte en billett til sluttspillet sammen med klubbkamerat og tidligere Liverpool-spiller Harry Wilson. Utlånte Ben Woodburn er ikke i troppen denne gangen.