Klopp om tomålsscorer Takumi Minamino:– Han var veldig skuffet, men ikke forbannet

Jürgen Klopp tilbakeviser at Takumi Minaminos to kontante scoringer mot Norwich ble gjort i sinne etter å ha blitt vraket fra startoppstillingen i ligacupfinalen.

Takumi Minamino gjorde begge Liverpools mål og var banens beste spiller da de røde avanserte til kvartfinalen i FA-cupen på Norwich sin bekostning. Japaneren er blitt Liverpools cupjoker denne sesongen, med tre scoringer i FA-cupen så langt og fire scoringer i ligacupen.

Men manager Jürgen Klopp ville ikke være med på at de to flotte målene mot Norwich kom som en følge av at Minamino var forbannet over at han ikke fikk spille ligacupfinalen mot Chelsea, etter å ha spilt i alle de fem tidligere kampene i turneringen.

– Taki var veldig skuffet, og det forstår jeg, men jeg snakket aldri med ham om det, sa Klopp om at Minamino ikke fikk slippe til mot Chelsea på Wembley.

– Det er slike avgjørelser jeg må ta. Slik er det bare. Men jeg tror ikke det var grunnen til at Taki spilte så bra mot Norwich. Han er ikke en person som blir forbannet for slike ting.

– Situasjonen er som den er for ham. Lagoppstillingen på søndag var riktig på en måten, for vi vant kampen til slutt. Mine avgjørelser blir testet av resultatene vi får, og spillerne må bare stå på videre. 

– I andre klubber får du kanskje ikke sjansen til å vinne sølvtøy

– For meg er Liverpool-spiller det beste du kan være, men det betyr at du må håndtere situasjoner du kanskje ikke trenger håndtere andre steder. For du spiller ikke hele tiden, men andre steder får du kanskje ikke sjansen til å spille i en finale eller vinne sølvtøy. Det er slike avgjørelser spillere må ta. Døren er alltid åpen, og du vil få sjansen din, og da må du ta vare på den. Da er du en del av dette, og Taki var en enorm stor del av reisen i ligacupen. Han spilte ikke finalen, og det var kanskje tøft for ham. 

– Men på lang sikt, når han ser tilbake, så vant han ligacupen med Liverpool, og det er noe virkelig bra.

– Taki scoret to mål mot Norwich, men han hadde også noen veldig gode øyeblikk til. Han var mobil, han var rask, han var teknisk eminent, og du så hvordan han kontrollertte ballen. Han fikk virkelig vist seg frem for publikum, noe som er flott.

Kanskje Takis beste kamp for Liverpool

– Dette var kanskje hans beste Liverpool-prestasjon. Det var en eksepsjonell kamp av ham. Det var en komplett prestasjon. Det to målene var flotte, men det andre han gjorde var også i toppklassen. Han viser hver gang at han har alt som trengs, og det er grunnen til at han er vår spiller.

– Taki kom til klubben på et vanskelig tidspunkt, koronaviruset herjet, og alt var ikke normalt. Det var ingen supportere på stadion. Han skulle spille med et godt fotballag, men trengte tid. Akkurat nå ser det ut som han er i toppform.

– Det er folk som har det verre enn Taki verden, men det er ikke enkelt å være ut og inn av laget. Han viser ekstremt gode holdninger, og når jeg gir ham muligheter leverer han varene.