Lagoppstillingen mot Brighton:Virgil van Dijk starter

Thiago Alcantara sitter på innbytterbenken.

Virgil van Dijk og Thiago Alcantara var ikke å se på Liverpools trening torsdag, men begge er i kamptroppen mot Brighton. Nederlenderen starter kampen, mens spanjolen sitter på innbytterbenken.

Jürgen Klopp har gjort tre endringer på laget. Luis Diaz, Jordan Henderson og Naby Keita returnerer til startoppstillingen. De erstatter Thiago Alcantara, Curtis Jones og Diogo Jota i forhold til mannskapet som startet mot Inter i midtuken.

Lagoppstillingene

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Keita, Salah, Mane, Diaz

Benk: Kelleher, Thiago, Milner, Firmino, Gomez, Jones, Jota, Tsimikas, Elliott

Brighton: Sanchez, Veltman, Dunk, Cucurella, Lamptey, Alzate, Bissouma, Mac Allister, March, Maupay, Trossard

Benk: Steele, McGill, Mwepu, Gross, Lallana, Moder, Welbeck, Duffy, Leonard

Brighton - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium.

Ibrahima Konate, Alex Oxlade-Chamberlain, Divock Origi og Takumi Minamino er ikke i troppen i dag.

Keita i 100

Naby Keita spiller sin kamp nummer 100 for Liverpoo. i dag. Han har så langt spilt 67 kamåer i Premier League, 19 i Champions League, sju i ligacupen, og et par kamper både i FA-cupen, Community Shield og klubb-VM.

Liverpool er bare to mål unna sitt mål nummer 2000 i Premier League-æraen. Bare Manchester United (2172) har gjort flere.

Dersom en av Liverpool-spiller som ikke har scoret ennå denne sesongen gjør mål mot Brighton, vil dette Liverpool-laget sette ny klubbrekord med 18 ulike målscorere i en enkelt sesong. Rekorden på 17 spillere stammer fra 1911/12. 

Salah kan tangere King Kenny

Kenny Dalglish er den mestscorende Liverpool-spilleren mot Brighton gjennom tidene, med seks mål. Mohamed Salah vil tangere den rekorden om han scorer i dag. 

Salah er også bare ett mål unna å bli bare den tredje spilleren til å score 50 bortemål for klubben i Premier League-æraen. Michael Owen gjorde 55 bortemål, og Steven Gerrard 51 bortemål i Premier League.

Jota trives på Amex

Diogo Jota har gjort tre mål på sine fire siste kamper mot Brighton. Alle på Amex Stadium. 

Liverpool kan ta sin åttende strake ligaseier for første gang siden februar 2020.

Jürgen Klopps lag har ikke sluppet inn mer enn ett mål i noen av sine 15 siste kamper. 

Liverpool har 20 poeng mer enn de hadde etter 27 kamper forrige sesong. De har scoret 24 flere mål, og sluppet inn 16 færre.

Dette er tredje gangen at Liverpool har avspark klokken 13.30 denne sesongen. De slo Burnley 2-0 på Anfield i august og vant 5-0 borte mot Watford i oktober.