«Gomez er fast bestemt på å bli på Merseyside»

Flere klubber er interessert i Joe Gomez, og Liverpool linkes allerede til mulige erstattere. Men selv skal han ønske å bli på Merseyside.

Joe Gomez har ikke hatt den letteste sesongen etter å ha kommet tilbake fra langtidsskaden som holdt ham ute av spill i andre halvdel av 2020/21-sesongen. Han har blitt nødt til å finne seg i å være fjerdevalg, og den siste perioden er det som høyreback han har fått spilletid - en jobb han har utført med glans. 

En så god forsvarsspiller tiltrekker seg selvsagt interesse når han får lite spilletid, og Goal skriver at det er spesielt Aston Villa og Newcastle som er fremst i køen for å sikre seg 24-åringen. 

Engelskmannen skal imidlertid ikke ha noe ønske om å forlate klubben. 

Uheldig

Neil Jones i Goal skriver at Gomez er den av de fire midtstopperne i førstelagsstallen til Liverpool som har en usikker fremtid etter kun åtte kamper fra start denne sesongen. En overgang kunne ført til fast spilletid og en mulighet til å spille seg inn igjen på det engelske landslaget før vinterens VM. 

«Aston Villa og Newcastle har blitt linket, men Goal erfarer at Gomez er fast bestemt på å bli på Merseyside, og at han fremdeles er sett på av Jürgen Klopp som en del av Liverpools langtidsplaner», skriver Jones og legger til at det er mer sannsynlig å selge Nat Phillips i sommer, mens Rhys Williams og Sepp van den Berg er aktuelle for nye utlån. 

Jürgen Klopp erkjente nylig at sesongen har vært vanskelig og uheldig for Gomez. 

– Han har vært god. Joe er en utmerket midtstopper, og en enda bedre gutt. Han er bra, men det er så klart ikke den situasjonen han hadde håpet på, sa Klopp før kampen mot Nottingham Forest i mars.

– Du har en skikkelig langtidsskade, og så kommer du tilbake og tenker «jeg er klar, let’s go», og så har du et problem. Ikke et problem, men en situasjon – at tre andre midtstopperne som kunne starte tidligere enn deg og få mer og mer rytme for hver kamp, sa han.

Brasilianer kobles til klubben

Ingenting tyder så langt på at Gomez vil dra, men Liverpool linkes allerede til en mulig erstatter dersom det skulle skje. 

Goal skriver nemlig at Liverpool følger utviklingen til Torinos brasilianske midtstopper Gleison Bremer. 25-åringen er ventet å forlate den italienske klubben i sommer, og verdsettes til drøyt 20 millioner pund. 

Bremer, som har spilt over 100 kamper for klubben, jaktes også av de italienske storklubbene Inter og Juventus, og det er Inter som regnes som store favoritter til å sikre seg stopperen. 

En overgang til Liverpool virker ifølge Jones usannsynlig slik dagens situasjon ser ut, selv om det ikke er helt umulig.