Salah kåret til årets spiller!

Mohamed Salah vinner prisen for årets spiller av Football Writers' Association for andre gang.

Football Writers' Association har i dag kunngjort hvem som vinner prisen for Footballer of the Year, og Mohamed Salah blir den soleklare vinner for årets sesong. Det er andre gang egypteren vinner prisen. 

Salah fikk hele 48 prosent av stemmene, og slo Kevin De Bruyne som ble nummer to, og Declan Rice, som ble nummer tre. Salah vant prisen forrige gang i 2018. 

Samtidig ble Chelseas Sam Kerr kåret til årets kvinnelige fotballspiller. 

– Både Mo og Sam har vært strålende hele sesongen. De ha slått rekorder for klubb- og landslag. I tillegg til å prestere på banen er de ledere og rollemodeller i sine klubber. Det faktum at begge vant med så stor margin viser hvor imponerende de har vært denne sesongen, sier styreleder Carrie Brown i FWA. 

Hele åtte Liverpool-spillere fikk minst én stemme i kåringen. Ingen klubber hadde flere. Salah og Kerr kan motta sine priser på en gallamiddag torsdag 5. mai. 

Egypteren håper nok å være med i diskusjonen både når spillerne og supporterne skal gjøre sine kåringer av årets spiller. Han har scoret 22 mål og levert 13 målgivende pasninger på 31 ligakamper denne sesongen. I tillegg har han scoret åtte ganger i Champions League for et Liverpool som fremdeles kan få fire trofeer.