– Dette hadde jeg aldri sett for meg

Den første sesongen i Liverpool har overgått Ibrahima Konates villeste drømmer.

Ibrahima Konate sluttet seg til Liverpool fra RB Leipzig sist sommer. Nå innrømmer han at han selv i sine villeste fantasier ikke trodde han skulle være med å kjempe om alle trofeene denne våren.

I dag kan franskmannen slippe til i sin første FA-cupfinale, dersom Jürgen Klopp velger ham som Virgil van Dijks stopperpartner fremfor Joel Matip.

Konate har allerede spilt på Wembley to ganger denne sesongen, og han satte ballen i mål ved begge anledninger. I ligacupfinalen scoret han i straffespark-konkurransen, mens han i FA-cupsemifinalen mot Manchester City scoret kampens første mål.

23-åringen spilte også alle fire kampene i kvart- og semifinalene i Champions league, og scoret i begge kampene mot Benfica. Han fyller ikke 23 år før uken Champions League-finalen spilles, passende nok i hans hjemby, Paris.

– Dette hadde jeg aldri sett for meg. Jeg visste jeg skulle til en veldig stor klubb, en klubb som har som mål å vinne ting, titler og trofeer. Men denne sesongen har vært eksepsjonell. En historisk sesong for klubben, som det er vanskelig å sette ord på. Det er veldig spennende å være en del av dette, uttalte Konate til et knippe engelske journalister denne uken.

– Jeg er veldig glad for at manageren stoler på meg

Liverpool er i sin første FA-cupfinale på ti år, og møter Chelsea, akkurat som de gjorde i 2012. 

– Selvsagt er jeg veldig spent. Det er hele laget. Dette er en stor begivenhet. Ett mål kan være nok. Om det er jeg som scorer det eller en av mine lagkamerater bryr jeg meg ikke om. Det viktigste er å vinne kampen, og komme tilbake til Liverpool med trofeet, slik at vi kan feire en stor seier.

– Jeg er utrolig glad for at jeg får spille i disse store kampene som kommer på rekke og rad. Manageren stoler på meg, og det er jeg veldig glad for.

Konate er den eneste i Liverpools tropp som har spilt hvert eneste minutt i FA-cupen denne sesongen, og Liverpool har fortsatt ikke tapt en kamp der Konate har spilt. Han står bokført med 25 kamper, 20 seiere og fem uavgjorte. I elleve av kampene har Liverpool holdt buret rent. 

– Det er hele laget som forsvarer seg. Ikke bare forsvarsrekka. Midtbanen og angriperne bidrar også. De har også en rolle i dette. Vi kan bare forsvare oss på dette nivået om vi har støtte fra dem på topp.

– Virgil gir meg råd foran de store kampene. Vi har et godt samarbeid, der han lar meg få ta egne avgjørelser underveis i kampene. Han lar meg spille på mine styrker, noe som vitner om godt lederskap.

FA-cupfinalen 2022 mellom Chelsea og Liverpool spilles på Wembley lørdag klokken 17.45. Finalen ser du på V4 og Viaplay.