– Forhåpentligvis kan jeg ligge på en strand i sommer med to Champions League-medaljer

Trent Alexander-Arnold har «fullført fotballen» allerede, men er sulten på mer.

Det hadde vært enkelt å forstå dersom Trent Alexander-Arnold var blitt mett av all suksessen han har oppnådd de siste årene. 

Siden forrige gang Liverpool møtte Real Madrid i en Champions League-finale har scouseren vunnet alt som er mulig å vinne med de rødkledde. 

I et intervju med BT Sport før finalen forteller han om den utrolige sesongen, og sulten etter suksess som alltid forblir. 

Teller opp på slutten

– Det har vært en utrolig sesong. Vi har spilt 62 kamper og har kun tapt tre - det er en utrolig prestasjon. Vi er stolte av hvor vi er, men nå er det bare en siste kamp så får vi se hvor den tar oss. 

23-åringen tror han først vil innse hva han har oppnådd etter karrieren. 

– Man tenker ikke over rekordene når de skjer, men når man først tenker på det er det spesielt. Det har ikke helt gått opp for meg enda, men hadde det vært en annen spiller hadde jeg nok satt mer pris på det. Når det er en selv blir man ikke så emosjonell av det. 

– Forhåpentligvis kan jeg ligge på en strand i sommer med to Champions League-medaljer og resten. Jeg er fortsatt grådig etter mer. Jeg sulter etter mer.

STILLER INN SIKTET: Trent har klar silkefoten til finalen.

STILLER INN SIKTET: Trent har klar silkefoten til finalen.

Scouseren forteller at han aldri blir fornøyd med egne prestasjoner, og at han alltid jager nye mål. 

– Ingen trofe, prestasjon eller rekord har tilfredstilt meg, og det tror jeg aldri det kommer til å gjøre. Sulten etter å bli bedre og å forbedre meg vil aldri forlate meg. Man må alltid strekke seg etter perfeksjon, og sånn er mentaliteten min. Det er mye mer jeg kan oppnå - mange rekorder å slå, mange trofeer jeg kan vinne og flere individuelle trofeer jeg kan vinne. 

–Jeg har forhåpentligvis ti år igjen i fotballen, så hvorfor kaste bort noe av det? Jeg må spille så lenge uansett, så hvorfor ikke gjøre det til en fin reise. 

Får bare kjeft av Klopp på ett punkt

Alexander-Arnold sier det ikke er noen muligheter for å slippe seg nedpå, med typer som James Milner og Jordan Henderson i laget. 

– Det går ikke an å slippe seg nedpå i dette laget, med Millie og Hendo der. Jeg gleder meg til å se hvor langt jeg kan nå. Når jeg legger støvlene på hylla ønsker jeg å være stolt over det jeg har oppnådd. 

Det er bare ett punkt manager Klopp har vært irritert på Trent for. 

– Dersom jeg blir hudflettet er det på grunn av kroppsspråket mitt. Jeg er ganske avslappet på banen, så det kan virke som om jeg er trøtt eller sliten. Det handler om å ikke vise svakheter på banen. 

Minnene fra nederlaget i Kyiv

Høyrebacken forteller om nederlaget i Kyiv i 2018, og hva de lærte av den skuffende kvelden. 

– Det gjorde utrolig vondt - det var mitt største store tap i karrieren. Men det er den beste leksjonen vi har fått i hvordan man vinner Champions League, finaler og kamper. Måten de tok kontroll på kampen på etter de tok ledelsen var noe jeg aldri har sett før. Det lærte oss mye som et lag. 

I likhet med mange andre på laget forsto imidlertid scouseren at dette laget kom til å komme tilbake. 

– Jeg ble overrasket, fordi når man vokste opp tenkte man at det å tape en Champions League-finale måtte være det verste i fotballen. For min del gjorde det like vondt som alle andre tap. Det gjorde vondt å se dem løfte trofeet og gi dem en æresvakt, men når jeg så på manageren og spillerne rundt meg skjønte jeg at vi kom til å komme tilbake der. 

– Jeg har hatt mange spesielle øyeblikk på banen, men øyeblikket Divock scoret i finalen er det beste øyeblikket jeg har hatt på en fotballbane. Følelsen av å ha vunnet Champions League - selv om det fortsatt var noen minutter igjen - var helt utrolig. 

La oss håpe Trent får en lignende opplevelse lørdag kveld.