Guardiola sa de var ute resten av sesongen, men nå er Walker og Stones tilbake

Skadesituasjonen ser plutselig langt lysere ut for Manchester City.

Pep Guardiola var pratsom etter 5-0-seieren over Newcastle tidligere i mai. De fleste nyhetene i etterkant handlet om spanjolens uttalelser om at alle i England håper Liverpool skal vinne ligaen og at de rødes nyere historie ikke er særlig imponerende når det gjelder prestasjoner i Premier League. 

Det som kanskje gikk litt under radaren var de dystre spådommene på vegne av den skadede trioen Kyle Walker, John Stones og Ruben Dias, som har vært ute med skade de siste ukene. Fraværene har ført til at Guardiola har sett seg nødt til å bruke 37 år gamle Fernandinho på stopperplass, selv om Nathan Aké har vært skadefri og tilgjengelig. Fernandinho slet voldsomt da West Ham scoret to mål og blåste liv i gullkampen i helgen. 

Nå ser det ut til at City slipper å bekymre seg mer for skadesituasjonen i forsvarsrekka. For på torsdagens trening var både Walker og Stones tilbake i i full sving, og kun Dias manglet.

Dermed kan de i søndagens serieavslutning mot Aston Villa trolig stille med Walker og Stones ved siden av Aymeric Laporte og Joao Cancelo. Det er tett på Guardiolas foretrukne forsvarsfirer, og nyheter som gjør at Steven Gerrard og co kanskje må endre sine planer for hvordan de skal angripe de lyseblå på Etihad.